senseo blijft knipperen

A

Anonymous

Gast
  • #1
mijn senseo blijft knipperen als ik 'm aanzet, en verwarmt dus niet meer. Maakt ook geen geluid van verwarmen.

Heeft iemand een tip?
Moet ik maar een nieuwe kopen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
In veel van dit soort apparaten zit een oververhittingsbeveiliging. Als die defect is kan het apparaat niet meer verwarmen en dat betekent vaak het einde van het apparaat.

Maar het kan ook zijn dat het apparaat om welke reden dan ook niet ziet dat er een reservoir op gezet is en/of dat daar water in zit. In het reservoir zit nl een soort magneetje, in de senseo een voelertje daarvoor.

Wat je dan zou kunnen proberen is of de senseo het wél doet als je het waterreservoir van een andere senseo erop zet. Bijv van je buren of een familielid.

Let er wel op dat het hetzelfde model is, er zijn twee verschillende modellen geweest, 1 met knijpsluiting (oud) en 1 met klep omhoog/omlaag. Als hij het met het andere reservoir wél doet kun je bij blokker een (groter) los reservoir kopen, zijn daar regelmatig in aanbieding.

Misschien heeft iemand een echte reparatie-ervaring met dit probleem en weet nog een andere mogelijkheid?
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
kluskees, goede diagnose! dat magneetje in de watertank is altijd t probleem, dus effe tankie lenen
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Dank je, Esb, voel me zeer vereerd! Vroeger veel met (Philips!) reed-switches gewerkt, dus zodoende, zal ook wel in die Senseo zitten, lijkt me sterk dat ze er een hall-element in hebben gestopt... Ik heb zelf zo'n Senseo, en weet wat er gebeurt als je de tank eraf haalt, zodoende mijn diagnose. Ik wist alleen niet dat het een veel voorkomend probleem was bij de senseo...
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Ben technisch expert witgoed voor geschillencommisie dus moet helaas anoniem blijven groet
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Anonimiteit: prima toch, doen we allemaal... En we doen allemaal ons best de mensen te helpen, iets mooiers is er toch niet? We zijn net padvinders - elke dag een goede daad :)
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
leuke site om tussendoor effe te bekijken, reacties zijn wel aardig proffesioneel, dus ik reageer niet op juiste advies. wellicht zouden sommige mensen beter direkt een monteur laten komen, ben bang dat er een aantal bij zijn die meer schade maken dan dat ze oplossen
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Om nog even off-topic te blijven: ik denk dat er ook mensen zijn die eerst hier op de site een advies vragen, zonder de bedoeling te hebben het defecte apparaat zelf te openen, maar met de bedoeling een indruk te hebben wat er aan de hand zou kunnen zijn voor ze er een monteur bij halen. En iedereen hoopt nou eenmaal dat het probleem "maar een kleinigheid" is, zodat hij er simpel wat aan kan doen...

Voor zover mij bekend is dit een van de weinige sites, waar op vragen over storingen aan witgoed zinnige antwoorden gegeven worden, de andere klussites richten zich vooral op klussen aan huis. Het zal wel een verademing zijn als deze site een andere vormgeving krijgt, zodat je bijv voor dit antwoord niet alle vragen langs moet kijken en onthouden hoeveel antwoorden er geweest zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu