Selectiviteit 16 ampere naar 10

Mike20

  • #1
Hallo, oke bedankt weer wat geleerd. dan weet ik dat dat geen stroom verbruikt of gevaarlijk is.

heb ik nog een vraagje als er in de hoofdkast een groep van 16 ampère zit en ik zet in de caravan 4 groepen van 10 ampère en de stroom klapt eruit zal die dan in de chalet eruit gaan of in de hoofdkast?

alvast bedankt groetjes mike
 

Fiesiekus

  • #2
Da's nou net de reden dat er 2 stappen tussen die zekering in huis en in de caravan moeten zitten. Zoek eens op "selectiviteit".
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
16A>10A is een factor 1.6 dus bij een kortsluiting in één van de 10A eindgroepen heb je een redelijke kans dat de 10A eindzekering eerder zal uitschakelen dan de 16A hoofdzekering (geen garantie). Een ander verhaal is natuurlijk overbelasting. Als je een aantal zware apparaten (bij elkaar > 16A) netjes verdeeld over de 10A eindgroepen heb je grote kans dat je 16A hoofdzekering zal uitschakelen.
 

Mike20

  • #4
Hoi hoi overbelasting zal niet snel spraken van zijn maar anders moet ik eerst weer naar voren om te vragen of ze mij de stroom weer op willen zetten en dat was me bedoeling niet vandaar de vraag ook. het engste wat zwaar is id de wasmachine die kan er net op op 1groep en de airco kan net op 10a maar tegelijk heb ik ze niet aan dus. ik weet alleen mijn cv ketel niet of dat een zware is.

groetjes mike
 

Fiesiekus

  • #5
Wasmachine en airco in je chalet bedoel je? Die komen dus niet achter die 10 A in de caravan, is dus geen probleem.

CV-ketel zal geen grootverbruiker (qua electriciteit) zijn, paar-100 Watt of zo.

Mod.: dit gaat toch allang niet meer over lekstroom???

Gesplitst, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu