SEG 1247 D wasmachine piepend en gierend geluid

Mamavan4schatjes

  • #1
Ik heb een wasmachine van 2 jaartjes oud, het is de SEG 1247 D.

Nu heeft hij de laatste maanden als de trommel ging draaien een piepend en gierend geluid gegeven.
net alsof er metaal over elkaar heen gingen.
Nu sinds afgelopen zondag doet de trommel niets meer.
Hij pomt wel water maar de trommel draait niet.
als het water weer weg is kan ik de trommel wel heel makkelijk met de hand ronddraaien.
nu had ik al iets gelezen over de koolborstel, maar zou niet weten waar ik die kan bestellen en hoe ik die eruit kan halen.

wie kan mij helpen zodat ik het misschien zelf kan op lossen met jullie hulp!!
 

ChrisHa

  • #2
Klinkt niet als koolborstel.
=========
Maar toch even over die borstels, ik heb het vanavond net geleerd. Als je de stroom er af haalt en de achterplaat eraf, dan zie je de motor zitten. Bij de Whirlpool zaten daar de 2 koolborstels op in plastic behuizingen die elk met twee kruiskoppen op de motor zitten. Er komt op elke koolstofborstel 1 draad uit (van buiten) die je er vrij makkelijk af kunt trekken. Draden niet verwisselen!

Als je er niet makkelijk bijkunt: de motor zit bij de onze met 1 bout vast en als je die loshaalt kun je hem makkelijk manipuleren (draaien rond de vaste punten). Desnoods kan hij helemaal los, dan moet je de hoofdstekker op de motor ook loshalen. Dan zou ik de draden van de borstels en alle twijfelachtige draden wel eerst labelen.

=========
Kan het zijn dat je de machine verplaatst hebt en dat toen de ophanging losgeraakt is? Daarvoor zal je de wasmachine ook open moeten halen, en kijken of alle veren en dempers goed zitten.
=========
En dan kan het ook nog zijn dat de beruchte 'bh beugel' of andere rommel verkeerd terecht gekomen is.
Vologende keer bij zo'n geluid meteen opsporen, een wasmachine kost een boel en een reparateur komt ook niet gratis -helaas- :wink: .
 

Mamavan4schatjes

  • #3
Nee helaas geen bh beugel of wat dan ook gevonden.
de snaar zit ook goed.

het rare is dat als de water wordt gepomt dan draait hij wel maar zodra de trommel vol is met water dus helemaal gevuld dan zie k dat de trommel wel wilt draaien maar het lukt niet!!
 

Fiesiekus

  • #4
Lijkt op 'n versleten lager of een trommelkruis dat naar z'n mallemoer is.
 

Mamavan4schatjes

  • #5
Oke en wat kan ik er tegen doen??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Neem contact op met de leverancier, een wasmachine moet veel langer dan 2 jaar probleemloos meegaan, u hebt in elk geval 2 jaar wettelijke garantie.
Google eens op "consumentenrecht".
 

renehi

  • #7
Als de wasmachine 2 jaar jong is en uit een normale winkel is aangeschaft, dan zou ik mij eerst bij de winkel melden om daar u klacht aan te geven. Bij een normale wasmachine mag je ervanuit gaan dat die een aantal jaren meegaat er zit dan nog volledige garantie op.

Wellicht dat u een kijkje kan nemen op deze site:https://www.consuwijzer.nl/Ik_wil_advies_over/Elektronica_en_huishoudelijke_apparatuur
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu