Schuurwerk op binnenwanden

Web

  • #1
Op dit moment voorziet een stucadoor ca. 60m2 binnenwand van schuurwerk. Ons is gezegd dat dit wit opdroogt en gelijk de eindafwerking is.
De eerste dag heeft hij de fermacelplaten voorzien van de geelbruine voorstrijk, metalen hoekjes op de hoeken met Fix en Finish gelijmd, gaasband over de naden geplakt en alle schroefgaten geplamuurd met Fix en Finish.
De tweede dag is hij aan de gang gegaan met groene zakken waar Schuurband op staat en zo op het eerste gezicht verliep dat netjes. Maandag komt hij terug om het laatste wandje te doen.

Vandaag echter hebben we het stucwerk nog eens goed staan bekijken en is er steeds meer onzekerheid ontstaan of het wel goed gaat. Er is bijvoorbeeld een uitstekend wandje van 1 meter breed met op de hoeken stucprofieltje wat volgens mij 3mm uitsteekt. Als ik mijn waterpas tegen dit wandje houdt, dan zit in het midden een kier van ongeveer 3mm. Oftewel, daar zit nog geen millimeter dikte. We zien eigenlijk bij alle wanden dat bij de metalen stucprofielen de dikte van het stuc ca. 3mm is en al snel gaat dat terug naar ca. 1mm of nog minder.

Kijken we op plekken waar zonlicht opvalt, dan zien we allemaal witte vlekken.
Deze lijken wel van de met Fix en Finish geplamuurde schroefgaten. Op diverse plaatsen zien we het gaas er ook doorheen komen.

Voor 50m2 zijn er op dit moment 6 zakken schuurband gebruikt. Als we de tekst op de zak lezen dan staat daar dat de minimale dikte 8mm is. Zoals gezegd varieert de dikte van ca. 3mm op de hoeken tot nauwelijks 1mm in het midden van de wanden.

Is dit allemaal redelijk normaal of gaat hier wat mis? Alvast dank voor uw reaktie.
 

Gerrit

  • #2
Sorry, maar zoals in de forumregels is te lezen, kunnen wij hier geen oordeel over geven.

Dit is een klussite en die is niet bedoeld om als scheidsrechter te fungeren tussen een klant en een bedrijf wat werk voor hem verricht.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu