Schuur bouwen - advies en vragen

Hans124

  • #1
Goedenavond,

Ik ga voor het eerst een schuur bouwen. Ik heb me inmiddels een beetje ingelezen maar nog niet alles is me duidelijk geworden, ik zou daarom graag wat advies willen. Even in het kort wat ik van plan ben en daarna mijn adviesvragen. Ook als er opmerkingen zijn over het plan voor de opbouw van de schuur hoor ik dat graag.

De maten van de schuur worden 3,5 x 2,5. Er ligt al een ringbalk waarop alles gemonteerd gaat worden met bestrating waaronder folie ligt tegen het vocht. De schuur krijgt een plat dak, zonder uitstekende rand. Van buiten naar binnen: vertical gemonteerde planken ( Siberisch larik ruw ) als open gevel bekleding gemonteerd op ventilatielatten, daaronder zwarte UV werende folie. Regelwerk van 38x89, hoh 40. Dan dampremmende folie en tot slot underlayment.

Het dak: balken van 140 x 38 met daarom underlayment en epdm. Horizontaal op het regelwerk, dus ter hoogte van de balken voor het dak, aan alle 4 de zijkanten een plank of opstand van 235 x 38, daar moet de hemelwaterafvoer horizontaal doorheen. In de schuur komt geen verwarming. Ik wil twee ventilatieroosters diagonaal tegen over elkaar plaatsen, een hoog een laag. ( Er komen fietsen in te staan en die zullen af en toe nat en zo hoop ik het vocht kwijt te raken. )

Mijn vragen:
- heeft het zin om, ter voorkoming van schimmel of condens, de wanden en het dak, of misschien alleen het dak te isoleren? Maakt isoleren hiervoor iets uit?
- het is me niet helemaal duidelijk welke folie ik moet gebruiken achter de underlayment, ik lees verschillende dingen. Is dampremmende folie de juiste keuze?
- is voor het dak underlayment met daarop epdm voldoende?
- welke maat schroeven kan ik het het beste gebruiken voor het regelwerk?
- is het nodig dat het dak op afschot komt te liggen? Zo ja is voor de breedte van 2,5 meter 1 cm afschot voldoende?

Alvaste bedankt voor jullie tips en adviezen!

Hans124
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu