Schuren van groeven in eiken plankenvloer

Creaah

  • #1
Hallo samen,

weet iemand een oplossing voor het volgende probleem.
Ik wil zelf mijn intussen al weer 20 jaar oude hardhouten plankenvloer(22mm dik) schuren . probleem is daarbij dat de V-groef dan niet wordt bereikt, neem ik aan. Kan iemand me vertellen hoe ik de groeven moet schuren? Met de hand? Wat voor schuurpapier?

Of neemt de machine die mee?


alvast dank
 

Pepjo

  • #2
De machine neemt die niet mee, dat wordt een handmatig karweitje.
Zaag hiervoor een blokje hout op de juiste maat, zodat het lekker in de hand ligt en in de groef komt. Wikkel hier het schuurpapier omheen.
 

Parketteurtje

  • #3
Je kunt in deze indien deze is gelakt (verzegeld) het beste een driehoek krabber goed scherp slijpen en daar mee tussen de V groeven ( wij noemen dit een visbekje) trekken geheel op het gemak.

Dit kun je het beste doen alvorens je begint met schuren eerst de visbekjes zuiver te maken krabben en even een stukje schuurpapier erdoor halen.

En als je dan even met de driehoek krabber uitschampt schuur je deze gelijk weg met het grote machine.

Vervolgens begin je met de vloer op te schuren, altans zo heb ik dit alle jaren gedaan naar aller tevredenheid. Uw vloer is dit waard en dat mag dan ook best wel apparte aandacht aan de V groef worden besteed voordat u er spijt van krijgt het te hebben gelaten.

Groet, Parketteurtje.
 

Creaah

  • #4
Hartelijk dank voor het advies.

Ik zal inderdaad de voegen moeten uitkrabben, misschien is het ook mogelijk om met afbijtmiddel als hulpmiddel bij het afkrabben te werken.
Er zit 2-componenten lak op de eikenhoutenvloer.
 

Parketteurtje

  • #5
Dag mensen, ik zou absoluut geen afbeitmiddel gebruiken om de groeven zuiver te maken. Dit laat zich makkelijk doen met een scherpe driehoek krabber, echt het is een beetje werk maar het loont zich.

Als u na dat de visbekjes = V groef zijn gedaan begint met de vloer te schuren dan haalt u de scherpe randjes die u heeft getrokken met de driehoek krabber automatisch weg en gaat u met een wat fijne korrel (60) door de visbekjes heen alvorens u de de gehele vloer voor het laatst schuurt met een hele fijne korrel.

Vervolgens werkt u de voer af met het product wat u in gedachte heeft, vergeet niet de vloer in ieder geval zo goed als mogelijk stof vrij te maken.

Indien u nog vragen wil ik u graag van dienst zijn.

Met vriendelijke groet, Parketteurtje.
 

Creaah

  • #6
Nogmaals bedankt, ik zal het zo gaan doen, met de krabber zal het dan zeker lukken, en daarna het mooie schuren/afwerken met de machine.

Ik heb het idee dat ik hier met iemand te doen heb die heel ervaren is.

met vriendelijke groet
 

Parketteurtje

  • #7
MIJ EVEN VOORSTELLEN:
-----------------------------
Mijn naam is Jo.... en een geboren Maastrichtenaar, ik ben sinds enkele maanden in de vut en geniet er met volle teugen van. Ik heb sinds mijn veertiende jaar in de parket branche gewerkt voor één werkgever waar ik 42 jaar voor hebt gewerkt. Ons bedrijf maakten ook interieur en timmerwerken eigenlijk alles op hout gebied, dus ik ben er klaar voor indien ik met jullie mag kunnen meedenken. Gedurende 3 jaar ben ik docent geweest aan de parket opleidingen te Woerden waar vele nieuwe vloerleggers en parketteurs van het gehele land zijn worden opgeleid, uiteraard moet de praktijk het gaan uitwijzen hoe ze het er vanaf gaan brengen in hun toekomst. Een vloerlegger is nog geen Partketteur, dit is een wereld van verschil.

Groet, Parketteurtje.
 

Creaah

  • #8
Inderdaad hebt u dan erg veel ervaring en deskundihgheid in al die jaren opgebouwd.

Heel erg plezierig dat we van die deskundigheid gebruik mogen maken, het zal zeker van pas komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu