Schuin dak isoleren: ook damprem aan kopse kanten (vloer) ?

Ietser

  • #1
Bij het isoleren van de binnenzijde van een schuindak voorkomt de damprem dat er vocht vanuit de leefruimten in de isolatielaag terecht komt. Toch zie ik op het forum en op internet in het algemeen weinig terug dat de kant van het isolatiemateriaal die de vloer raakt van een een damprem wordt voorzien, zoals in de afbeelding hieronder aan de linkerzijde (blauw isolatie, rood damprem).



Mijn vloer bestaat van boven naar beneden uit houten vloerdelen, houten balken, gestukte gipsplaten.

Is het raadzaam om de damprem aan te brengen zoals aan de linkerzijde van de afbeelding, of houdt de vloer voldoende vocht tegen en volstaat de damprem van de rechterzijde?

Kan het kwaad om de damprem door te trekken, in verband met condens bijvoorbeeld?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Met de damprem beginnen aan het dakbeschot (op de schets rechts) is volgens mij de veiligste methode. Wat je zegt er wordt vaak niet overgesproken. Er wordt wel gezeverd dat de gaatjes van de nietjes die ontstaan bij het aanbrengen van de damprem zorgvuldig moet afplakken. :lol:
Vanaf het dakbeschot eerst een strook van 50 cm breed aanbrengen. Vervolgens de isolatie en de damprem van het vlakke deel. Daarna de strook op het vlak kleven.
Is de ondergrond niet stevig op de isolatie eerst een lat aanbrengen, zodoende kan je een goede luchtdichte verbinding maken met de twee lagen PE folie.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Er wordt niet over gesproken, omdat het niet nodig is. Want de zijmuren, gordingen en spanten lopen immers ook door. Gewoon zorgen dat de buitenkant dampopener is dan de binnenkant. En de damprem aan de binnenkant rondom afplakken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Daar geld het zelfde voor. De isolatie dus eigenlijk rondom inpakken.

Ik kan me goed voorstellen dat het niet nodig is maar dan zit ik nog altijd met het advies van de fabrikanten betreffende de gaatjes van de nietjes. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu