Schuin dak isoleren alleen pannen

Timmie

  • #1
We willen van onze 50'er jaren woning het dak gaan isoleren alleen hebben we geen dakbeschot, je kijkt dus van binnenuit tegen de pannen op. Hoe kunnen we dit het beste gaan isoleren? En welke isolatiematerialen zijn er geschikt voor? We hebben inmiddels al heel wat op internet gezocht maar meestal betreft het alleen schuine daken met dakbeschot.

Alvast hartelijk dank voor eventuele reacties.
 

Sjaan Smit

  • #2
Wil je van binnenuit isoleren of mag het dak helemaal kaal zodat je er ook evt. dakbeschot op kan maken?
 

Timmie

  • #3
We willen het graag zo goedkoop en makkelijk mogelijk oplossen dus ik denk dat het dan van binnenuit gaat gebeuren. Dus nee niet de dakpannen eraf. Ik weet dat dat het beste zou zijn maar daar zijn we te onervaren voor.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je hebt dus geen onderdak zoals ze dat noemen. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn maar er kleeft een nadeel aan. Komt er water of sneeuw onder de pannen dan loopt dat water over de isolatieplaten, bij een naad van die platen zal dit water op je damprem kunnen komen en ergens zichtbaar worden.

Ik zou een PUR/PIR plaat gebruiken en dan een met een aluminium cachering. Als ik de plaat goed passend heb gezaagd of gesneden zou ik op de horizontale naad een rupsje bruislijm zetten en de plaat monteren. Die lijm zet wat uit en ik hoop dan dat ik horizontaal een bijna waterdichte aansluiting tussen twee platen hebt gemaakt.
 

Geus

  • #5
Wgb schreef:
Komt er water of sneeuw onder de pannen dan loopt dat water over de isolatieplaten, ...
Je zal dus ook moeten zorgen dat dit water afgevoerd wordt naar buiten of naar een riool en dat het niet ergens in de constructie verdwijnt om later alsnog problemen te veroorzaken.
 

Tiho

  • #6
Zorgen dat de pannen goed blijven en blijven liggen lijkt me handiger. Af en toe wat water verdampt wel.
 

MvanV

  • #7
Je hebt folies voor dat soort doelen, zogehten dampopen folies. Als je die voldoende strak spant dan rollen de druppels er gewoon van af. Damp gaat er wel doorheen
Daaronder kan je in principe alle isolatievormen gebruiken.
 

Pirke

  • #8
Zorgen dat de pannen goed blijven en blijven liggen lijkt me handiger. Af en toe wat water verdampt wel
.

Dat is bij een beschoten kap het geval. Bij een onbeschoten kap loopt het meteen je huis in, en veroorzaakt bij ff pech meteen schimmel.
Hier ook het geval.
maar pannen moeten zoiezo goed liggen idd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu