Schuim bij zwevend toilet vervangen

Bugboy

  • #1
Het schuim dat tussen het toilet en de muur hoort zit niet goed. Aan de onderkant lijkt het wat gekrompen, waardoor de onderkant niet meer fraai aansluit. Hierdoor wiebelt de pot en vervangen lijkt me de beste optie.

Ik heb nieuw schuim gehaald, maar dat is een vierkant stuk met in het midden een gat. Om dat te monteren moet ik de hele pot verwijderen. Kan ik niet gewoon het schuim insnijden, zodat ik de pot niet hoef te demonteren of verschuift het dan?

Als ik de pot los moet halen, moet ik dan nog andere onderdelen halen i.v.m. een juiste afdichting?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Probeer het eerst eens met het aandraaien van de moeren.

Lukt dat niet dan de pot demonteren en de nieuwe beschermingsmat over de aansluitingen schuiven.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Als je die bescherm mat wilt vervangen, zul je toch de pot er af moeten halen.

Maar je kunt de pot ook mooi afkitten tegen de muur aan, dan heb je geen nieuwe mat nodig.
 

Xr8

  • #4
Soms moet je ook aansluitrubbers vervangen. Vooral die van de spoel aansluiting wil na herplaatsen wel eens gaan lekken. Vaak zit dit al jaren in een en dezelfde stand.

Wat al aangegeven is. Probeer eerst een de pot aan te draaien. De mat heeft niets met de bevestiging van de pot te maken en zal er ook niet voor zorgen dat deze los of vast zit. Deze is uitsluitend ter voorkoming van beschadigingen aan tegels en toiletpot.

Succes.
 

Bugboy

  • #5
Ik heb de pot al een keer losgehaald, waardoor het schuim er opnieuw tussen gedrukt kon worden, maar het is nu ingescheurd en echt over en uit. Aan de onderkant is de pot nu ook wat beschadigd, omdat die tegen de tegels komt als je er een beetje onbeholpen op gaat zitten.

Kan ik de pot gewoon losmaken, verwijderen, schuim vervangen en daarna alles weer terugplaatsen?

EDIT: Jullie zijn echt snel. Ik zal even nakijken wat voor type pot ik heb en zal dan wat rubbers bestellen. Oh ja... Ik was nogal bang met het aandraaien, omdat ik bang was om de pot te kraken...
 

Xr8

  • #6
Je kunt de pot gewoon weer terug plaatsen. De mat rondom afsnijden en daarna de rand van de pot afkitten is de normale gang van zaken. Dit ivm de afwerking en het schoonmaken. De onafgekitte mat zal na verloop van tijd smerig worden en is niet schoon te maken.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu