Schuifdeur ophanging in Gasbeton wand

Bernardo

  • #1
In mijn gargage maak ik een tussenmuur met gasbetonblokken van 7 cm dik.
In deze wand komt een schuifdeur. De opening in ongeveer 80 cm.
Nu heb ik tot de balken/plafond 2,20 meter.
De deur is 2,07 meter en de railophanging zou komen op 2,17 meter
De hoogte van de opening zou ongeveer 2 meter moeten zijn daar de schuifdeur wat moet overlappen aan de bovenkant. Dan houd ik dus nog zo'n 20 cm over tot de balken/plafond.

Mijn vraag is nu: hoe maak ik de ophanging van de schuifdeur? Moet ik hiervoor eerst een latei plaatsen over het opening en daarboven een houten balk om de rail te bevestigen? Of moet ik het helemaal met een hout contstructie oplossen? Of.....

Wie heeft hier een oplossing voor?
 

Stax

  • #2
Hmmmm de rails komt voor (of achter) de muur te hangen neem ik aan? Wat je zou kunnen doen is tapeinden in de plafondbalken schroeven, dan op de juiste hoogte een stevige balk aan je tapeinden monteren met (verzonken) moeren en daar je rails tegenaan monteren. Als je een flinke maat tapeind gebruikt (M10) krijg je denk ik een stabiel genoeg resultaat.

Om tapeind in hout te schoeven heb je speciale indraai-ankers. Je boort eerst gaten voor, schoeft daar de ankers in en in de ankers kun je dan weer de tapeinden draaien. Borgen met een moer en klaar. Afwerken kun je later door een koofplank tegen de balk te schoeven van een paar centimeter onder je rails tot tegen het plafond. Dan zie je de constructie niet meer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu