Schommelwieg - de wieg iets stabieler maken

Veertje

  • #1
Hi Klussers,

Wij hebben voor ons aankomend kindje een mooie antieke schommelwieg op de kop getikt.

Nu is deze eigenlijk in goede staat, maar vertoont wel mankementjes die door het gebruik zijn ontstaan.

de wieg is van hout, en is rond de 50 jaar oud (schat ik)

Op de foto zie je eenzelfde model, (die van ons is gewoon van hout zonder kleurtje)

Het voornaamste probleem is de onderkant, waar de houten poten op de schommelbalken komen. dit zit namelijk behoorlijk los, je kan de wieg eigenlijk de verkeerde kant op wiegen, (niet extreem) maar wel teveel.

Ik zat te denken om dit op een manier te lijmen of te repareren, alleen hoor ik dingen als lijmklemmen en andere apparatuur..

Iemand een goed idee hoe ik de wieg iets stabieler krijg, ik zat eventueel te denken om houtlijm tussen de kiertjes te doen, maar weet niet of dat een goed idee is.

Of zeggen jullie breng hem naar een meubel maker (die vraagt er +/- 100 euro voor, iets wat ik liever aan mijn kindje uitgeef)

Alvast bedankt en groetjes,

Vera.

 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Het beste is om het geheel uit elkaar te halen, schoonmaken en opnieuw lijmen.

Indien je dit niet ziet zitten, dan zou ik zeggen: laat het door een ander doen
 

Willem5

  • #3
Gaten welke te ruim zijn kun je opvullen met een stukje fineer,en dan niet van dat voorgelijmde spul maar schoon fineer.
 

Veronika

  • #4
Er is ook vullende houtlijm te koop bij de professionele bouwzaak, het suffe is dat ik de naam even kwijt ben (Heet het niet rapid pur? Maar het is geen purschuim hoor, maar pu-bruisende lijm). Hiermee kun je wellicht iets doen omdat het de kieren vult en tegelijk lijmt.

(Maar ik zou het zelf nooit zo doen zonder de verbindingen los te halen, schoon te maken, en dan idd met lijmklemmen en de vullende lijm opnieuw te bevestigen. En dat is vrij veel werk, vandaar de 100€ van de meubelmaker, dat staat maar voor zo'n 2 uur werk! Nl arbeidsloon plus werkplaatstarief.)
 

Veronika

  • #5
Trouwens wel een lieve wieg! Ik heb ook een wat wankele wieg staan, handig, dan kan ik aan het piepen horen dat ze ligt te bewegen :lol:

Zijn jullie pootjes ook rond? Zo nee, zou je nog iets raars kunnen proberen als een latje erlangs schroeven waarmee je de delen aan elkaar verbindt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
5
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu