Schimmelstippen op constructiehout

Wamelis

  • #1
Dag mensen,

Ben bezig met een opbouw op mijn huis. Door het slechte weer heb ik het buitenwerk zo'n 3 maanden stil moeten leggen, het wordt nu weer opgestart.

De bovenkant van het eerste gedeelte van de opbouw is al die tijd afgedekt geweest met dekzeil: dus de underlayment vloer van die verdieping was tijdelijk het dak.

Ik zie nu op de onderkant van die vloer, en op de balklaag ervan, bij diverse plekken schimmelplekjes zitten. Het zijn zwarte stippen, er is geen houtrot voorzover ik kan zien.

Er is dus toch wat vocht door het dekzeil heen gekomen met schimmel als gevolg. De bovenkant van de vloer (direct onder het zeil) kan ik nog niet bekijken.

Is dit ernstig? Is er iets dat ik kan/moet doen om de schimmel tegen te houden?

Dank,
Wim
 

Tiho

  • #2
Zorgen dat het verder droog blijft, schimmel kan niet zonder vocht.
 

Wamelis

  • #3
Dank, geruststellend.

Sorry voor late reactie, het kwam er telkens niet van om foto's te maken. Die wilde ik toch even laten zien voor de zekerheid.

Hoekdetail, schimmel tussen balken en vloer, en eromheen:



Vloerdetail, onderkant van de vloer waar nu een dekzeil opligt, dient al een paar maanden als dak.



Inmiddels heb ik ook onder het dekzeil gekeken, dus naar de bovenkant van deze vloer. Weer veel schimmelstippen gezien, maar geen houtrot. De vloer is op een groot deel van het oppervlak drijfnat, eigenlijk verbazend dat de schade niet groter is... Over een week komt het echte dak, en gaat het zeil eraf.

Nog steeds advies dat geen verdere behandeling nodig is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu