Schimmel onder plat dak

Aart-Dees

  • #1
Ik heb 5 maanden gelden een rubber dak laten plaatsen door dakexpres. Nu wil ik de voormalige garage verder gaan opknappen. Er lag op de afwerk platen damp remmende isolatie plaaten. De dakplaten zij over een oppervlakte van 3 bij 2 meter geheel zwart van de schimmel. De balken lijken niet aangetast wel bovenin wat zwart. Het dak lijkt niet lek. Als ik met een plamuurmes over de platen schraap kom ik wel weer de originele kleur van de platen tegen. Moet ik nu de platen vervangen en dus ook het nieuwe rubberen dak of kan ik doormiddel van andere isolatie en ventilatie het laten zitten. Ik kan maar aan 1 kant ventilatie maken omdat de andere kant tegen het huis aanstaat. Moet ik dan ventilatiegaten in de balken maken aan de kant van het huis om een trek te creëren. Wat voor isolatie kan ik dan het beste gebruiken
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou er voorlopig nog niets vervangen. Eerst eens kijken of je toch wat ventilatie kan aanbrengen. Hoeveel gevels staan er vrij. Heeft de garage boeidelen als afwerking. Of ligt er een aluminiumdaktrim op de gevelsteen.
Zit er verwarming in de garage. Hoe dik zijn de dampremmende isolatie. Ligt er grind op het dak. Betonnen vloer of tegels.
 

Aart-Dees

  • #3
Bedankt voor de reactie

Ik zal inderdaad eerst ventilatie kunnen aanbrengen. Er zat eerst een gesloten afwerking onder met 3 cm isolatie. Er staan 2 gevels vrij waarvan de buitengevels 2/3 dubbelsteens en 1/3 enkel met isolatie vrijstaand van de want met 3 cm isolatie. Er is een aluminiumdaktrim op de gevelsteen.
Er zit verwarming in de garage. Er Ligt geen grind op het dak het is een rubber totaal afgesloten dakbedekking. Er liggen tegels op een betonnen vloer met kruipruimte. Ik heb nu op internet Tonzon gevonden voor een plat dak, is hier ervaring mee. Het bestaat uit een thermosheet en thermokussen. Hoe groot zou de openingen in de gevel moeten zij boven het plafon?

Gaarne zie ik reacties tegemoet
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dit kan je oplossen door de temperatuur hoger-of lager te maken of de relatieveluchtvochtigheid omlaag.
Dat je de garage verwarmd zal de basis zijn voor je probleem. De hoeveelheid warmte die je in de garage duwt zal, naar ik aanneem, niet te veel zijn. Het is maar een garage, toch.
De temperatuur op de vlakken waar nu de schimmel zit is te laag ten opzichte van de relativeluchtvochtigheid die er is.
Je kan nog eens kijken waar dat vocht vandaan komt en misschien kan je dat verlagen.
Hoe wordt de garage gebruikt. Wordt er bijvoorbeeld een natte auto ingezet was gedroogd of is het alleen een bergplaats.
Iets van ventileren kan ook helpen maar daarmee verlaag je ook de temperatuur in die ruimte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu