Schimmel in de schuur.

Randy2009

  • #1
Hallo, ik heb ongeveer hetzelfde probleem, heb een stenen schuur met onderin om de meter ongeveer een voegje eruit als ventilatie. Ik heb het idee dat in de winter het gesmolten sneeuw naar binnen gaat.

In het schuurtje lijkt nu overal schimmel te zitten (sind's de winter). Het houten dak was helemaal drassig, nu met het droge weer, en na continue de deur open, is het wat minder. Echter de schimmel en roest op gereedschap lijkt me niet echt handig.

Hoe kan ik het schuurtje beter ventileren? Ik zit zelf aan 2 opties te denken:

Bovenin de schuur ventilatie, om de meter een ventilatiesleufje in de vorm van een paar voegen uitboren.
Of een paar ventilatiegaten als in een paar stenen echt eruit hakken/boren om daar een metalen of plastic ventilatie aan te brengen.

Wat adviseren jullie? Of zijn er nog andere alternatieven? En kan iemand mij uitleggen waarom ventilatie vaak onderin het gebouw/schuur wordt aangebracht? (Als ik rondkijk bij andere schuurtjes zit het altijd onderin). Wil voorkomen dat ik een fout maak bij het aanbrengen van ventilatie bovenin.

Alvast bedankt,

Gr,

Randy


Topic kapen is hier niet toegestaan, mod.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Weet je zeker dat die ventilatie sleuven die je om je heen ziet in 1/2steens muren zitten. Ventilatie sleuven onder in een muur zijn meestal om een spouw te ventileren.
In mijn schuur 3X3 M zit de ventilatie voorziening net onder het boeideel. Twee steen hoog en een steen lang of breed. Twee bij mij en twee bij de buren. Betonnenvloer, halfsteens muur die aan de binnenzijde is afgesmeerd. Kurkdroog.
 

Randy2009

  • #3
Mijn schuur is heeft een enkele muur en kan met een schroevendraaier zo naar buiten steken. Het ziet er zo uit:



maar dan zonder zo'n roostertje (en dan iets van 5 gleufjes(om de meter)).

Wat ik me vooral afvraag waarom het 10 cm boven de grond is ipv
helemaal bovenin (zodat het vocht wat opstijgt weg kan).
Zit te twijfelen om die gleufjes bovenin ook uit te boren of echt een paar stenen eruit proberen te boren en dan een (ventilatie?)kapje ervoor.

Ventilatie zoals in je (wbg's) post lijkt me lastig om te maken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat klopt maar je hoeft het ook niet na te maken maar je hebt een idee hoe groot veel enz. Wil je hetzelfde effect halen zal je minimaal 7 stootvoegen open moeten maken en dat maal 4. :wink:
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Bovenin is er meestel ruimte achter het boeideel
en tussen het dakhout en de bovenzijde van de muur.

daar zijn dus geen open stootvoegen nodig
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu