Schilderen plafond met platen

Elinee.vdn

  • #1
Ik ben student en zou mijn plafond willen schilderen maar zou eerst jullie advies willen vragen over de soort verf. Ik heb zelf absoluut geen verstand van dit soort dingen dus ik hoop dat jullie mijn vraag begrijpen. Ik kan jammer genoeg geen foto van het plafond uploaden. Het zit zo: mijn plafond bestaat uit een aantal platen die steunen op plastieke latjes (denk toch dat het een soort platsiek is). de platen lijken mij een soort van karton te zijn. ze wegen in ieder geval enorm licht...

Nu hoop ik in eerste instantie dat jullie begrijpen wat ik bedoel? Zo ja, welke verf kan ik hier het best voor gebruiken? Indien het effectief een karton is, absorbeert dat de verf dan niet? ik veronderstel dat ik op de plastieke latjes eerst met een primer dien te werken?

Alvast bedankt voor jullie hulp!
 

Tiho

  • #2
Zo te horen gaat het om een systeemplafond. De platen kun je uitnemen en met latex schilderen/spuiten. Daarna weer terugplaatsen.

Systeemplafond:

 

Elinee.vdn

  • #3
Ja zo ziet het er inderdaad uit! hartelijk bedankt!
 

Geus

  • #4
Als de platen eruit zijn, kan je de plastic "latjes" schoonmaken met een verfreiniger. Wil je ze dan alsnog schilderen, dan heel licht opschuren met een fijne korrel schuurpapier (meer aaien dan boenen) en afnemen met schone, vochtige doek. Dan in de grondverf, geschikt voor plastic ondergrond, en aflakken met een lak die op deze grondverf kan (informeer in de winkel). Zorg ook voor de goed soort kwasten/ rollertjes.

Nog een tip: Bedenk even een systeempje, waardoor je onthoudt welke plaat waar zat. Voor de hele platen zal dat niet zo'n probleem zijn, wel voor halve en andere aangepaste.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
De "plastic latjes" zijn waarschijnlijk van metaal.
In beide adviezen vind ik niet terug dat er eerst ontvet moet worden, liefst met een biologische ontvetter, te koop bij veel supermarkten, bouwmarkten etc.
Voor al in studentenhuizen zou ik stevig ontvetten. :wink:
 

Geus

  • #6
Waarschijnlijk geplastificeerd aluminium inderdaad. Verfreiniger ontvet toch?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Ja hoor, dat spul is goed.
 

Elinee.vdn

  • #8
Dus als ik de latjes ontvet heb, welke verf dien ik dan juist te gebruiken? kan ik dat ook met die latexverf doen? kwestie van geen honderd verschillende potten te kopen...
 

Geus

  • #9
Niet met latex doen, dat wordt niet mooi. Eerst een grondverf geschikt voor plastic en dan een lak.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #10
De plafondprofielen ( dat zijn geen plastic latjes ) zijn van geadoniseerd metaal met een coating. Die kunt u reinigen, licht opschguren en gronden / aflakken.

De palfondplaten uitnemen, volledig vlak leggen en daarna met muurverf en vachtroller schilderen. Laat ze goed drogen ( anders houd u een paar stukken in uw hand als ze nog te vochtig zijn).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu