Schilderen in 2 kleuren / hoeken van de muren

Annev

  • #1
Ik heb behangen met een glasvelze behang met structuur. Nu ben ik aan het schilderen. Er zijn muren die vershillende kleuren krijgen.
Nu lukt het me echt niet om met plakband in de hoeken mooie rechte lijnen te krijgen. Op een of andere manier glipt er steeds wat verf onder die plakband door....dit vanwege de structuur in het behang..Ik heb al Tessa crepe en brede blauwe plakband geprobeerd, tweede is beter maar bij het lostrekken, gaat de verf van de andere muur mee :cry:
Wie kan me zeggen hoe ik een mooie afwerking krijg . Ik wil nog een tweede keer schilderen, maar dan zou het toch wel beter moeten zijn.
 

BeeTeeWee

  • #2
Ik zou een niet te grote platte kwast gebruiken, liefst eentje met zo'n gebogen kopje. Als je die haaks op de te schilderen muur zet, moet het haast lukken om 'm scherp te houden.

En als je nou hier en daar toch nog iets op de andere muur raakt (of het in die glasvezelhokjes wat uitloopt), kun je dat met een heel klein "pielekwastje"" :oops: altijd nog plaatselijk bijwerken. Als het droog is, hebben die bijgewerkte plekjes precies dezelfde kleur als de rest van de muur, dus dat zie je met latex toch niet. Succes.
 

Mart

  • #3
Hallo

Je kan ook in de hoek van de wand en plafond een klein riedeltje acrylkit spuiten, wachten tot het droog is
En daarna uit de hand met kwast verven, zo krijg je het veel strakker
In het midden van het riedeltje kit raken de 2 kleuren elkaar.
Deze tip heb ik van de schilder gehad.

Mart
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu