Scheve binnenmuren?

Marty7902

  • #1
Hi,

Het viel me op dat de laatste tijd hier in huis een aantal binnendeuren niet meer goed sluiten of vanzelf langzaam open of dicht gaan.
Inmiddels heb ik de deuren al wat geprobeerd te stellen met de bekende inbusschroefjes bij de scharnieren... met als resultaat dat er verschrikkelijk lelijke kieren zijn ontstaan aan (in ons geval) de onderkant van de deuren.

Maar goed, het rechtzetten van de deur m.b.v. de inbusschroefjes is natuurlijk slechts een lapmiddel. Wat ik me nu eigenlijk afvraag is hoe dit heeft kunnen ontstaan. Het lijkt er namelijk op dat de wanden scheef zijn komen te staan met als resultaat dat ook de deurposten niet meer waterpas zijn. Het gaat overigens om een appartement uit 1993 met boven ons nog 1 laag apartmenten en onder ons een leegstaande winkelruimte waar inmiddels al meer dan een jaar wordt verbouwd. En het zijn stalen kozijnen in normale 7cm-dikke niet-dragende binnenwandjes (van gipsblokken?).

De hamvraag is dus: Wat kan de oorzaak zijn van het scheef gaan staan van binnenwanden? In sommige wanden zitten trouwens ook al flinke scheuren. Zou het geklus in de winkelruimte op de begane grond, waar we overigens al maanden lang niks meer van horen, hier misschien de oorzaak van kunnen zijn?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou er zo snel mogelijk een bouwkundige bijhalen, het lijkt me niet goed dat deuren in korte tijd niet goed meer sluiten en er scheuren ontstaan.
Mogelijk dat dit verband houdt met de verbouwing op de begane grond.

Maak ook foto's van de situatie zoals die nu is en doe dat regelmatig, goed op datum zetten van de foto's is belangrijk.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Dat klinkt niet goed.
Ik ken een vergelijkbare situatie waarbij na verbouwing van een winkelpand de deuren erboven niet meer opengingen, bleek men beneden een steun mmuur te hebben weggehaald.
Ik zou bouw en woningtoezicht van je gemeente erbij halen en de verbouwing beneden laten controleren.
Begin alvast maar met foto's te maken van de huidige situatie en probeer terug te denken wanneer e.e.a. is begonnen en leg dit allemaal vast.
Dit lijkt me verder eerst een onderzoeks en juridisch verhaal dan een klusvraag.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Jan typt sneller :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Dat is dan de eerste keer :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu