Scheurtjes in beton

Leovr

  • #1
Ik heb onlangs een betonnen vloertje gelegd voor de nieuwe badkamer.

Lichtgewicht beton op zwaluwplaat. Nu lopen er onder die vloer op 2 plaatsen stalen balken en is de vloer op die plaatsen licht gescheurd. Waarschijnlijk door de relatieve kou in die ruimte t.o.v de woonkamer eronder in de afgelopen enige winterse dagen van dit jaar.

Ik vraag me nu af of ik daar wat mee moet doen. Ik wil over de beton natuurlijk gaan tegelen, maar vraag me af of die dan ook gaan scheuren na verloop van tijd? Zo ja, wat kan ik daar dan tegen doen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe ver liggen de stalen balken h.o.h. en lang zijn de lewisplaten in totaal ?
Hoe dik is de beton ?
 

Leovr

  • #3
De draagconstructie van de lewisplaten zijn feitelijk houten balken: HOH 620 mm. Daarop zijn ze ook gefixeerd.

De ene stalen balk ligt er voor de ondersteuning van de binnenmuur van de badkamer en de andere ligt er omdat het huis oorspronkelijk op de begane grond langer was dan op de eerste verdieping, waardoor een vast balkon was gecreeerd.

De badkamer is L vormig. De stalenbalken liggen dwas door de voet van de L en parallel aan de voet van de L. Zie schets. Niet erg duidelijk. De puntjes staat er alleen omdat de spaties automatisch werden verwijdeerd. Je ziet als het goed is wel de L-vorm van de badkamer en de lokatie van de stalen balken.

De scheurtjes lopen over de gehele lengte waar de balken liggen, maar zijn niet veel meer dan haarscheurtjes (ze gapen niet of nauwelijks).



Klik op de afbeelding voor een vergrote versie
 

Ralph

  • #4
Heb jij die plaat ook op de stalen balk gelegd en loopt de richting van die plaat met de stalen balk mee? Zoja dan had je daar bovenwapening moeten inleggen omdat zwaluwstaarplaten de balken moet kruisen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
De tekening is geplaatst!
 

Leovr

  • #6
De stalen balk die in de lengte richting van het huis ligt, loopt met de platen mee, maar die zit er 160 mm onder. Over die stalen balk liggen de houten balken en de andere stalen balk over de breedte van het huis.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu