Scheuren stucwerk aanbouw verlaagd plafond

Klingel

  • #1
Recentelijk (afgelopen 2 jaar) zijn beginnende scheuren (welke toen nog niet opvielen) groter gaan worden, bijkomend de fikse koude periode maken het behoorlijk op vallend.

Voor ik zelf met lap middeltjes aan de slag ga ben ik opzoek naar een deskundige mening hier het beste mee te kunnen doen.

Zoals op foto's te zien is is het vooral op hoeken en naden.

Mijn idee ervan is dat het verlaagde plafond in de aanbouw niet op de juiste manier geplaatst is, hij is wel juist geplaatst maar voor het stucwerk zijn niet de juiste regelingen getroffen, speciaal band in de hoeken, isolatie enz.

Er komt bijvoorbeeld ook kou onder het verlaagd plafond door, hier denk ik de oorzaak van gevonden te hebben en pak dit a.s. zomer aan. De scheuren zijn wellicht mede te danken aan de kou/tocht die daar aanwezig is.

Als dat allemaal achter de rug is zijn de scheuren natuurlijk nog niet weg. Er zijn mijn inziens een aantal oplossingen.

- Stucwerk gedeeltelijk verwijderen en er band tussen plaatsen en zo goed en kwaad als het kan het stucwerk daar waar het verwijderd is opnieuw opzetten en hopen op een mooi overloop.
- Band plaatsen en muren glad zetten echter zou ik dan heel de kamer moeten doen anders is het voor het zicht niet mooi.
- Speciale kit halen welk geschikt is voor het repareren van dergelijke scheuren in het stucwerk.

Ik ben verder maar een leek op dit gebied en sta voor alle suggesties open hoe een ander of hoe een vakman dit zou aanpakken?

Bij voorbaat dank.


 

Martin39

  • #2
Quote:

Er komt bijvoorbeeld ook kou onder het verlaagd plafond door, hier denk ik de oorzaak van gevonden te hebben en pak dit a.s. zomer aan. De scheuren zijn wellicht mede te danken aan de kou/tocht die daar aanwezig is.


Hmm ik heb ook zoiets graag hoor ik wat je denkt dat de oorzaak is.

Wat betreft de scheuren mijn buurman heeft die afgekit in de hoeken
 

Klingel

  • #3
Wat ik denk dat de oorzaak is is dat de zijkant van de woning gedeeltelijk afgewerkt is met hout en vanwege de leeftijd niet goed meer sluit en lucht kans gezien heeft binnen te treden, dat is mijn vermoeden. Geen idee wat ik erachter aantref ook.



Wat je buurman overigens gedaan heeft zat ik ook aan te denken als eerste oplossing, mocht dat niet helpen (en dat zal met de tijd wel zo zijn vermoed ik) kan ik altijd nog drastische maatregelen nemen.

Was ook benieuwd wat de ervaringen van mensen zijn die zoiets gedaan hebben, is het verstandig te kitten, haal je dan achteraf niet meer problemen op je hals? Zijn er zaken waar je rekening mee moet houden, als er losse delen zitten bijvoorbeeld (klein of groot) heeft kitten dan nog wel zin?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dat heeft inderdaad te maken, met het werken van de verschillende materialen die voor de ondergrond gebruikt zijn.

Zo te zien, zit er spachtelputz op de muren en plafond, en dat kun je nooit meer onzichtbaar bijwerken, als je in de hoeken het stucwerk gaat verwijderen.

Ik zou de scheuren eerst een beetje dieper uitkrabben, en dan afkitten, met een stuctuurkit.
Zo zal het dan het minste opvallen, als alles opnieuw getext is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu