Scheuren in ''schuine'' daken van gips plaaten

Hello-kimmie

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraagje, mijn zolderkamertje bestaat voornamelijk uit gipse muren & plafond. Nu beginnen er overal scheurtjes te vertonen in de naden (is 3 jr geleden dat ik het helemaal geschilderd heb). maar in 1 gipsplaat begint de scheur erg groot en ''diep'' te worden (verschil van 0.5 cm zeker wel denk ik) en begint een beetje te ''hangen''.

Is dit mogelijk zelf te repareren dmv opvulling oid? Iemand hier verstand van?

Alvast bedankt!

Groet,
Kim

 

Snuk

  • #2
Heb je wapeningsband gebruikt bij het opvullen van de naden tussen de platen? Waarop zitten de platen vastgeschroefd (ondergrond)?

Die naden kun je wel nog goedkrijgen, maar dat "hangen"... :(
 

Hello-kimmie

  • #3
Wapeningsband?? :? Ik heb echt geen flauw idee, de muren zaten eral in..

De platen zitten volgens mij vastgeschroefd aan een soort hout skelet wat weer aan de draagbalken zit bevestigd volgens mij..

Het plafond was eerst verlaagd dmv gipsplaten, en dat heb ik 3 jr terug eruit gesloopt, en nieuwe schuine gipsplaten doorgetrokken naar t punt van het dak.. dat zit ook vastgeschroefd aan dat houten skelet.. en is tegen de muren gisplaat aangezet. Er zit dus geen druk op van dat dak zou je denken..

Dat hangen is gebeurt na een paar nachten storm.. maar ik ben bang dat als ik hem ''terug ga drukken'' hij straks helemaal doorscheurt en naar beneden komt :(

Bedankt voor je reactie!

Groet,
Kim
 

Hello-kimmie

  • #4
Al zitten de kleinere''scheurtjes'' nu door t hele huis op de naden.. mar volgens mij komt dat meer door de wind ed (heb ik elders op dit forum gelezen) en de verf daarin ''loslaat''
 

Snuk

  • #5
Zoals je kan lezen in het andere topic is er maar één echt goeie oplossing. Alles opnieuw doen... :( En dan de naden vullen met flexibele kit.

Je kan die scheuren nu wel opvullen met pasta, maar dat zal slechts zeer voorlopig uitkomst bieden vrees ik.

Het is mogelijk dat één van de specialisten op dit forum nog een andere en vooral betere uitkomst ziet?? :?:
 

renehi

  • #6
Lijkt mij ook alles eruit halen.
Lijkt mij dat het rachelwerk (bevestigingslatten) of gipsplaten (aantal schroeven per m2) niet goed bevestigd is. Als de constructie goed bevestigd was en er geen acrylkit of wapeningsgaas was gebruikt, idan kunnen er wel breeknaden ontstaan in de vulmiddel, maar was de gipsplaat niet gaan doorhangen. Dit lijken mij dus meer spleten van het doorhangen van de constructie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu