Scheuren in muren na plaatsing dakkapel

Immortality

  • #1
Wij hebben ongeveer een jaar geleden een prefab dakkapel laten plaatsen. Nu ontstaan er allemaal scheuren in de muren. Er komt een specialist kijken. Waarschijnlijk wordt de druk niet helemaal goed overgebracht.

Weet iemand echter wat het kosten om muren te herstellen?
Buiten zitten er 3 scheuren in de muur. Totaal een steen of 20 kapot denk ik. Daarnaast is er binnen in totaal een scheur van een meter of 10-12 bij elkaar.

Ik zou graag een globale indicatie willen hebben van de kosten.....moet ik denken aan 1000 euro of eerder aan 10.000 euro ????

Weet iemand in hoeverre het bedrijf dat de kapel heeft geplaatst verantwoordelijk kan worden gehouden voor de ontstane schade?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er wordt hier van (vrijwillige) forumleden verwacht, dat ze op afstand kunnen bepalen wat de schade van zoiets bedraagt, wat het kost om het te repareren en wie hiervoor aansprakelijk is.

Zoiets is onmogelijk, en forumleden zullen ook niet het risico nemen zich over zoiets uit te spreken! Dit is een klussite, waar we proberen klussers met technische raad terzijde te staan, geen juridische instantie.

Prijzen worden op dit forum vrijwel nooit genoemd, dat zou een pure slag in de ruimte betekenen.

Wend je tot de juiste instanties: Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis, rechtsbijstandsverzekering en/of een bouwkundige!
 

Immortality

  • #3
Er komt een bouwkundig calculator naar kijken, dus dat komt wel goed...

Ik vraag hier ook niet om een offerte, maar ik vraag mij af of muurreparaties relatief duur zijn, of dat het op zich meevalt...

Vandaar is eerder iets van 1000 euro of ga je al snel naar de 10.000.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Tja, dat is het hem nou juist. Zonder de problemen ter plekke gezien te hebben kan niemand een zinnig bedrag noemen.

Nou kan d'r wel iemand, om je tevreden te stellen, gewoon maar wat gaan roepen: "3000 euro", maar wat heb je daar aan?

Op een andere klussite zag ik een vraag over de prijs van een uitbouw. De eerste noemde 10.000 euro en hoe meer forumleden zich ermee bemoeiden, hoe duurder het werd. Ik geloof dat het eindigde op 60.000 of zo.

Echt, dit soort dingen kunnen niet op afstand beoordeeld worden, daarvoor zijn ze te sterk afhankelijk van de omstandigheden en de mate van schade!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu