Scheur in ophanging motor Beko wasmachine

Kaptein

  • #1
Goedemiddag,

Nadat de v-snaar van mijn Beko wasmachine voor de tweede keer in korte tijd was losgeschoten, heb ik de wasmachine van binnen eens wat beter bekeken en daarbij viel me een scheur op in de ophanging van de motor aan de trommel:




Weet iemand hoe dit komt, of het losschieten van de v-snaar er iets mee te maken heeft en of het nog te repareren valt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het aandrijfwiel op de trommel loopt aan, dat wijst op een gebroken trommelkruis, waarschijnlijk is daardoor de breuk van de motorbevestiging en het aflopen van de snaar ontstaan.

Voor zover er losse onderdelen te koop zijn moet u rekening houden met forse bedragen, of het loont dit te repareren moet u zelf uit maken.
Bij een onderdelenwinkel kunt u opvragen wat de prijs van de onderdelen is.
 

Kaptein

  • #3
Hallo Jan,

Bedankt voor de snelle reactie. Hoe ziet u dat het aandrijfwiel op de trommel aanloopt, is dat vanwege de zwarte aanslag op de trommel? Want ik was ervan uitgegaan dat dat kwam door de losgeschoten v-snaar (die tussen het wiel en de trommel terechtkwam).

Een reparatie die forse bedragen kost is denk ik niet meer lonend voor deze machine, die 8,5 jaar oud is en ook al meerdere koolstofborstels heeft versleten. Is het nog vertrouwd ermee te wassen (en hem te vervangen zodra hij echt kapot is) of kan ik hem beter niet meer gebruiken, ivm de scheur?

Alvast bedankt voor de informatie!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Probeer eens of de trommel van binnenuit op en neer kunt bewegen en of de trommel ovaal rond loopt in verhouding tot de manchet.
 

Kaptein

  • #5
De trommel laat zich van binnenuit niet op en neer bewegen en hij lijkt gewoon in een cirkel rond te draaien.
Ik heb de machine nu ook maar weer aangezet, na een druk weekend bij familie heb ik morgen toch wat schone kleren nodig ;) . Wel het toerental voor centrifugeren op 600 ipv 1400 ingesteld, voor de zekerheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu