Schema houtkchel met cv...een enkele twijfel..

Pieterio

  • #1
Hallo allemaal,

ik heb het internet eens afgeschuimd naar een goed schema voor het aansluiten van een houtgestookte cv-kachel.

een heel klein vraagje;
in dit onderwerp staat een schema dat ik heb nagekeken met een loodgieter te alhier, lijkt allemaal goed te zijn...

nu kijk ik daarna op die foto een klein eindje verder in het onderwerp en zie ik opeen de overdrukbeveiliging (met uitloop in het riool) aan de koude kant zitten (op de foto geheel linksonder de pomp)...hetgeen niet zou kloppen met het schema...dus dat begreep ik al niet...(helaas is de betreffende gebruiker niet meer actief op het forum)

mijn loodgieter zei dat die overdrukbeveiliging direct aan de kachel (warme kant/uitloop) moet zitten...zal ik dan maar gewoon doen...maar daarover een klein pierevraagje; mijn kachel staat in de huiskamer...ik heb geen zin om een gat te boren naar buiten voor die overloopbeveiliging (dat kan bij mij, woon op het platteland dus zal gewoon lozen in de tuin, mocht er ooit een probleem zijn), maar ik wil dat liever op de eerste verdieping doen waar ook de pomp, expansievat enz. komen...dan moet die overdrukbeveiliging dus een pijp krijgen die eerst 2 meter omhoog gaat voordat ie lozen kan...nu kan ik mij voorstellen dat bij een druk van 3 bar (het moment dat die klep opengaat) het water zonder problemen die 2 meter omhoog komt om naar buiten te gaan, wilde ik dat toch ff zeker weten...

vriendelijke groet
pieter
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wetten en voorschriften ken ik niet. Hopelijk geeft de leverancier van de houtgestookte CV instalatie instructies, en moet u zich hier aan houden.
Mij lijkt dat het in principe geen kwaad kan de overstort ergens anders te plaatsen MAAR
1. Het moet absoluut onmogelijk zijn de kachel af te sluiten van de overstort en
2. Problemen moeten op de stookplaats geconstateerd worden zodat je het vuur kan doven voor de lege instalatie te heet wordt en verder beschadigt
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
De installatie gaat niet leeg.
Op het ogenblik dat hij gaat lozen zal de vuller (E)
automatisch in werking treden en het geheel weer op druk brengen gezien het feit dat het te warm is zal hij trachten koud water bij te vullen, daarom is hij zo ontworpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu