Scharnieren in stalen kozijnen.

Kmarrie

  • #1
Beste allemaal,

ik zou graag het volgende willen vragen. Ik heb alle deuren uit mijn stalen kozijnen gehaald en de deuren weg gegooid en vervolgens 6 nieuwe deuren besteld. Wat is nu het probleem. De scharnieren die in de stalenkozijnen zitten ( deze zitten hierin vast en kunnen niet worden verwijderd mits ik de slijptol pak) hebben een maat welke blijkbaar niet meer te verkrijgen zijn. Helaas ben ik zo stom geweest om de scharnieren niet van de bestaande deuren af te halen en deze liggen al ergens op de stort. Nu is mijn vraag of iemand hier ene oplossing voor heeft. Ik ben al bij de bouwmarkten en ijzerwaren speciaalzaak, noem maar op geweest maar niemand kan mij helpen.
De scharnieren hebben de volgende afmeting.

7.5 cm hoog en 3.3 cm breed.
Verder is de maar tussen de 2 hang ogen 1.6 cm en is 1 oog ook weer 1.6 / 1.7 cm breed.

In totaal heb ik 18 van deze scharnieren nodig en hoop dat iemand mij hier wil en kan helpen want ik ben ten einde raad. Mocht u hier belangstelling in hebben dan heb ik een foto met maten van het scharnier gemaakt en wil ik die naar u toe malen. Dit omdat ik hier geen foto kan plaatsen.

Alle reacties zijn welkom.
gr ralph
 

Kmarrie

  • #2
Hier nog wat foto's van de bestaande scharnieren op het kozijn en een scharnier dat op de deur moet komen.

Hopelijk verduidelijkt dit het probleem.



 

Pepjo

  • #3
Heb je deze firma al geprobeerd ?
Zie ook hun webwinkel.
 

Kmarrie

  • #4
Pepjo heel erg bedankt voor je reactie ik ga gelijk kijken.

Mocht iemand nog een idee hebben waar ze deze oude scharnieren kunnen hebben of een oplossing heeft dan hoor ik dat graag.

Gr ralph
 

renehi

  • #5
Volgens mij zelfde scharnieren gehad in stalen kozijnen. Ik had toen 2 nieuwe nodig, deze bij de lokale ijzerhandel opgehaald. Ik moest toen nog een mm ervanaf schaven.
 

Kmarrie

  • #6
Beste Renehi,

nadat ik diversen adressen heb bezocht heb ik nog steeds niet een scharnier kunnen vinden welke qua maten overeenkomt met de bestaande ogen op het stalen kozijn. Nu heb ik inmiddels wel een scharnier die erg dicht in de buurt komt, maar ik vrees dat ik ook moet gaan schaven of slijpen. Hoe heb jij het destijds aangepakt met de scharnier pen die er in moet. De ogen van het nieuwe scharnier zijn namelijk groter als de dikte van de bestaande oude pennen. Zelf dacht ik aan het plaatsen van een busje in het scharniet zodat de ruimte opgevult kan worden, maar nu moet ik natuurlijk nog 16 busjes zien te vinden. Misschien moet ik deze anders wel laten maken bij een smit?

Hoe heb jij dit probleem aangepakt en heb je na het uiteindelijk plaatsen van de deuren nog andere problemen ondervonden ( misschien sneller slijten van de scharnieren of piepen etc)

Ik hoor het graag van je. En natuurlijk blijven reacties van andere ook nog steeds meer als welkom want het probleem is helaas nog niet opgelost.

ralph
 

renehi

  • #7
Ik zal de naam van de ijzerhandel per PB doorgeven. Deze had ook de juiste scharnierpinnen. Misschien is ook nog optie om bij sloper te informeren. Misschien dat die nog een jaren 60 woningen weghaald heeft. Wat eventueeel ook nog een mogelijkheid is, is om de stalen kozijnen te vervangen voor houten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu