Ruimte boven keukenkastjes en afzuigventiel ventilatie

Sandra11

  • #1
Boven de geplande nieuwe keuken blijft slechts 10 cm over boven de bovenkastjes. Hierboven zou d.mv. van een platte buis de afvoer van de afzuigkap (vlakscherm) moeten komen. Is een paar cm voldoende om het ventilatiesysteem (mechanisch, alleen afzuiging) in stand te houden? En mocht dit mogelijk zijn is dan de ruimte boven de keukenkastjes nog af te werken?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Hoi Sandra,

Als de doorsnee oppervlakte van de afvoer stomp op de afzuigkap maar de zelfde afmeting heeft dan het doorsnede oppervlakte van het kanaal.

Of die pijp vierkant is of rond maakt in principe geen verschil, als de dorlaat grote maar het zelfde is.

Dat geld ook voor de pijp die naar buiten gaat , de doorsnede van de afzuigkappijp tot waar het buiten uitkomt moet de zelfde maat hebben of iets groter worden, maar liever niet kleiner.

Afwerken kan zoals het kan maar dat heeft niets te maken met een pijp :idea:

Vr Gr en succes ermee
 

Sandra11

  • #3
Bedankt voor je reactie maar ik denk dat mijn vraag niet duidelijk is. ER is plaats voor afvoer van de afzuigkap en die komt er ook gewoon maar daarboven (en los van de afvoer van de afzuigkap) zit nog een afzuigventiel voor de algemene ventilatie. Het gaat mij om deze laatste. Hoeveel ruimte heeft zo'n afzuigventiel nodig en hoe vrij moet deze hangen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu