Ruimte boven de deur bij mechanisch ventilatiesysteem

Tomkosmas

  • #1
Beste allen,

Ik ben nieuw op dit forum omdat ik hoop dat jullie mij kunnen en willen helpen. Ik heb bijna een appartement gekocht (alleen de overdracht bij de notaris is nog niet geweest) en ik ben vandaag daar geweest om de keuken te laten inmeten. Het viel mij op dat boven alle deuren (behalve de deur naar buiten) een kier van een paar centimeter zat. (zie foto onderaan)

Nu vond ik dit niet alleen lelijk, maar het lijkt me ook hinderlijk voor bijvoorbeeld geluid. Ik heb het aan de verkopend makelaar gevraagd en die zei dat het met opzet is gedaan vanwege de mechanische ventilatie installatie. Het gaat om een appartement dat is gerenoveerd en de 4 appartementen samen hebben inderdaad een automatische ventilatie, in ieder vetrek zitten gaten met roosters. Hij vertelde dat het systeem reageert op koolstofmonoxide en dat er altijd openingen tussen de verschillende vertrekken moeten zijn omdat er anders een vacuüm ontstaat. Wat dus zou betekenen dat als ik het gat dichtstop en ga slapen dat ik 's nachts nog wel eens kan stikken.

Komt dat wat de makelaar mij heeft verteld jullie bekend voor? Of is het onzin en komt er wel genoeg lucht tussen de kiertjes van een normale deur door om een automatisch ventilatiesysteem niet van streek te maken. Dan zou de makelaar het als een smoesje gebruiken omdat ze een foutje hebben gemaakt bij het meten van de deuren.

Alvast bedankt!

Groeten van Thomas


 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als een deur te strak aansluit en er geen andere weg is om lucht toe te voeren krijg je afhankelijk van de draai richting van de deur de deur niet meer open of dicht door het drukverschil.

Je zal echt niet stikken, zo'n ventilator is veel te klein om een hoog vacuüm te ontwikkelen.

Er moet afhankelijk van de opbouw van het systeem idd ruimte zijn onder of boven een deur om de circulatie mogelijk te maken. Of dat hier ook het geval is zal je pas kunnen zien als je alle ventilatie in kaart hebt gebracht.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Daat gaat de opvoeding aan mijn kindereren DEUR ACHTER JE KONT DICHT. :lol:

En vergeet niet het is een stuk goedkoper met de bouw. Minder kanalen kleinere deuren. :oops:
 

Tomkosmas

  • #4
Ik ben nog steeds bang dat ze het als een smoesje gebruiken omdat ze te kleine deuren hebben geregeld.

Ik heb allerlei ventilatiesystemen zitten googlen, maar die gaan allemaal uit van circulatie via een kier onder de deur, die er natuurlijk altijd zit, anders gaat deze niet goed open.

Het zijn van die lelijke goedkope plastic deuren. Ik zit er over te denken om een latje bovenaan de deur te plakken tot ik mooie deuren heb geregeld.

Zal dat geen probleem zijn of zal het ventilatiesysteem dan van streek raken?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Daar is niets van te zeggen totdat je het hele ventilatie systeem in kaart hebt.

DWZ. waar word afgezogen, hoeveel en waar word deze lucht weer aangevuld.
En hoeveel ruimte zit er boven en onder de deur, normaal is een kleine ruimte onder de deur voldoende.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Maak er een opleverpunt van. Overstroom ventilatie gaat idd normaal gesproken via de ruimte onder de deur. Hier lijt het erop dat er deuren / kozijnen van verschillende leveranciers gebruikt zijn, met verschillende paumelleboringen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu