Rubberen smurrie onderkant spoelbak

Roewi

  • #1
Vanavond viel me op dat de bodem van het kastje waar de spoelbak boven zit een klein beetje nat was, niet veel maar toch. al gauw kwam ik erachter dat het van de plek afkomt waar de rode pijl staat. dacht eerst dat het een rubberen ring was, maar het is een of andere zwarte smurrie. wat is dit voor spul? en hoe kan ik dit oplossen? wederom alvast weer bedankt voor een reactie!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het is zeer waarschijnlijk een rubber ring die verspocht is, eruit halen en even naar de installateur.
 

Roewi

  • #3
Hallo, hoe haal ik deze er het beste uit, als ik in de spoelbak zelf kijk zie ik geen schroef waarmee ik de afvoer los kan maken. moet ik alleen de onderkant losdraaien onder de smurrie?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zit er in het midden geen apart soort schroef met een brede gleuf ?
Of een foto van boven af.
 

Roewi

  • #5
Ik zie inderdaad een inkeping, zie bijgevoegde foto. is het een kwestie van deze losdraaien en de afvoer aan de onderkant om hierbij te komen?

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dat is inderdaad de bedoeling. Lastig kan zijn dat zelfs de grootste schroevendraaier meestal niet past (of hij is te dik).

Eventueel een metalen plaatje in vorm sljpen (dat heb ik zelf gedaan). Of een muntstuk gebruiken dat je met een waterpomptang of combinatietang vasthoudt.

Of iets anders uit het huishouden dat op die sleuven past, er is vast wel wat te vinden. :wink:
 

Roewi

  • #7
Bedankt voor de tip! zal eerst langs de dhz-markt rijden of anders naar de keukenzaak zelf. kan ik het gaan proberen!
 

Roewi

  • #8
Het muntstuk in combinatie met de tang deed het werk. alles eenvoudig losgekregen, heb vervolgens alles goed schoongemaakt. rubberen ring zag er nog goed uit dus de vervanger heb ik maar niet gebruikt. na alles goed schoon te hebben gemaakt alles weer gemonteerd. geheel weer lekvrij en werkend. bedankt voor de tips maar weer!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu