Rotte houten vloer renoveren

Peperbusse

  • #1
Hallo medeklussers,

Ik ben nieuw op dit forum en zal eerst even kort toelichten wat me hier brengt. Er zullen ongetwijfeld meer vragen komen, dan weten jullie waar deze uit voort komen.

Onlangs heb ik samen met mijn vriendin een jaren 30 woning gekocht. De woning is toe aan het nodige onderhoud en daarbij kan ik wat advies goed gebruiken. Bescheiden als ik ben durf ik toch best te zeggen dat ik best handig ben :cool: . We gaan dus ook zo veel mogelijk zelf doen. Ik zoek vrijwel alles tot op de bodem uit. Neemt niet weg dat direct advies over een specifieke situatie vaak erg fijn is. Begin juli is de sleuteloverdracht en kan het klussen beginnen. In de aanloop natuurlijk de voorbereiding.

We beginnen met de vloer. Dit is een houten vloer welke verrot is en we willen deze vervangen voor een geïsoleerde vloer met vloerverwarming afgewerkt met een gietvloer. Het liefste behoud ik de kruipruimte.

1. Kan op elk droogbouwsysteem een PU gietvloer? Nou is PU 'elastisch' maar toch vraag ik me af in hoeverre het de vervorming door belasting op kan vangen. Er zijn systemen met rvs platen, maar ook systemen die afgegoten worden met een egalisatielaag van +- 3 mm. Ik zie de hechting van de gietvloer op de rvs platen helemaal niet voor me en kan hier tegelijkertijd nauwelijks informatie over vinden.

Aangezien we ook direct een aanbouw willen realiseren en ik een strakke gietvloer wil, ook in de uitbouw, neig ik het meest naar een combinatievloer, met daarop evt. wapening en de vloerverwarming welke afgestort wordt met +- 5 cm beton of als ik geen wapening gebruik vezelversterkt beton. Afhankelijk van de afwerking kan de schraaplaag voor de gietvloer dan direct over het beton. Zo kan ik het gewicht minimaal houden.

2. De vraag is of dit haalbaar is en of dit vanwege het gewicht toepasbaar is op een getrapte fundering op staal in een zandpakket (geen klei)? Uiteraard laten we hier een constructeur naar kijken, maar wil me graag ook al verdiepen in de mogelijkheden.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Lichtgewicht liggers met droogbouwsysteem kan de fundering zeker wel hebben. Geen idee of er meteen zo'n gietlaag over kan. Ik zou dit bij de fabrikant navragen. Er zijn ook mogelijkheden in droogbouwsysteem zonder de gietlaag.

Als je het wel in beton doet moet er inderdaad een constructeur naar kijken. Grote kans dat die adviseert om de kruipruimte te laten vervallen ;)

Zo goed ik weet wordt er normaal gesproken eerst beton op gestort, en komt daarna de vloerverwarming in de zandcementvloer erop.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu