Rooklucht brandlucht in huis kachel buren

Joop1964

  • #1
Ik heb een vraag m.b.t. koolstoffilters. Wij hebben in onze woning in de binnenstad een centraal ventilatiesysteem van Brink. Deze installatie voert "schone" lucht van buiten naar binnen. Echter, onze buren zijn in het bezit van een houtkachel, hetgeen betekent dat we regelmatig kunnen meegenieten van hun kachel. Oftewel: een behoorlijke brandlucht in huis. Het systeem zuigt dus vieze brandlucht naar binnen. Daar wij niet zitten te wachten op een burenruzie, zijn we aan het onderzoeken of het mogelijk is om een ander filter in het systeem te plaatsen (met actieve koolstof). In het systeem zitten namelijk twee filters, voor het filteren van zowel de binnenlucht, als de buitenlucht.

Mijn vraag is: zou dit een oplossing kunnen zijn voor ons probleem? Door bijvoorbeeld in plaats van het originele filter een koolstoffilter te plaatsen in het systeem? Zuivert dit filter bijvoorbeeld ook rooklucht? Heeft iemand een oplossing of idee voor ons dat mogelijk kan helpen? Dat zou erg mooi zijn. En waar (in welke internetwinkel)kunnen we eventueel van die filters bestellen?

Bij voorbaat hartelijk dank.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kijk eens op klus sites in België. Ik heb het idee dat daar heel veel met hout gestookt wordt. Zij zullen dat probleem wel kennen.
*wgb*
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
De filters die beschikbaar zijn worden verkocht door Brink, via hun eigen site.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Lijkt me niet zo gezond die brandlucht.
Uw buren moeten hun schoorsteen zodanig in orde hebben dat die geen overlast veroorzaakt, u kunt ze daar rustig op wijzen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
16
19
4
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu