Rookkanaal renovatie

Mattijnn

  • #1
In verband met een aangeschafte houtkachel ben ik aan het kijken naar de staat van mijn rookkanaal (gemetseld kanaal) en eventuele renovatie-mogelijkheden. Nu lijkt het rookkanaal in redelijk goede staat, maar de kans op kleine scheurtjes blijft aanwezig en daarom gaat er een camera-inspectie plaatsvinden. Naast de bekende renovatie-opties met RVS binnenmantel heb ik op een aantal sites van Belgische bedrijven een mogelijkheid gezien voor een composiet rookkanaal. Dit is een flexibele glasvezel-slang die in de schoorsteen wordt aangebracht en d.m.v. stoom zich vormt aan het oude rookkanaal en uithardt.

Dit lijkt mij een ideale oplossing, maar het probleem is dat ik geen enkel Nederlands bedrijf heb gevonden dat met deze methode werkt. Heeft iemand hier ervaring mee? Weet iemand hoe het zit met de certificering van deze composiet-rookkanalen in Nederland?

Alvast bedankt voor de reacties.

Mvg,

Mattijn
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Volgens mij moet in Nederland volgens bouwbesluit , een min constante temperatuur van 600 graden kunnen hebben .op grond daarvan ? voldoet dit materiaal waarschijnlijk niet in nederland.
 

Mattijnn

  • #3
Bedankt voor je reactie. Volgens een website kan dit type composiet wel die temperaturen aan

Ik zou graag achterhalen waar de regelgeving hierover in Nederland te vinden is. Alvast bedankt.

Mvg Mattijn
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
Misschien kun je bij de Fabriekant achterhalen waarom dit in Nederland niet wordt toegepast.
 

Ralph

  • #5
Als er een CE certificering op zit mag je het gebruiken in NL. Europese regelgeving waar NL zich ook aan te houden heeft.
 

Mwjstevens

  • #6
Zoek eens op google, schoorsteen renovatie.

grt
Martijn
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu