Rolluik met lichtopeningen zichtbaar

Adil

  • #1
Beste Forumleden,

Ik zit met een klein probleempje.

Ik heb een nieuwe rolluik (merk Heroal met Electrisch Somfy Ilmo motor) gekocht en zelf gemonteerd.

Op zich werkt het systeem goed. De motor stopt keurig zodra de onderste lamel de vensterbank raakt.

Toch blijven vervolgens een paar lamellen in het midden van het pantser verwijderd uit elkaar waardoor lichtopeningen zichtbaar blijven.

Hoe krijg ik het pantser compleet vergrendeld? de motor goed af te stellen zodat meer druk komt te staan op de lamellen?

Jullie advies/hulp wordt erg op prijs gesteld.


Alvast bedankt

M.v.g.,

Adiel
 

Senro

  • #2
Ik neem aan dat dit aan de zijkanten zichtbaar is?
Soms bij een nieuw rolluik moet dit als het ware ''inlopen''....Toen ik mijne plaatste had ik dat ook bij 1 van de rolluiken, dit is vanzelf weer weggegaan na een paar maanden, wat je kunt proberen als de rolluik handbediend is met bandopwinder, dat je hem eens wat harder laat neer komen met dichtdoen....

.Als dit niet na een paar maanden verdwijnt, moet je de lamellen verwijderen, en kijken of deze bovenaan of beneden niet vervormd zijn, is dit niet het geval, dan is boven aan de zijkant het aluminium uiteinde wat verschoven, dit kun je voorzichtig weer met een tangetje vastzetten....
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Er zou wat aluminium zaagresten tussen kunnen zitten.Laat de rolluik zakken tot ca 25 cm van de onderkant en duw de rolluik dan met een rukje enkele malen naar boven.
Zodat je dus een beetje geforceerd de lamellen op elkaar duwt.
Meestal is het dan opgelost
 

Adil

  • #4
Heren,

Bedankt voor de reacties en adviezen.
Inmiddels is het probleem verholpen door twee extra lamellen toe te voegen. Dit wat nodig omdat de motor niet af te stellen was. Ook heb ik het trucje van Waldy toegepast als final touch.

Gr.,
Adiel
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu