Rolluik handbediend van buitenaf

Karthur8

  • #1
Hoi,..

Ik heb de volgende vraag: Kan ik ook een rolluik kopen voor de toegangsdeur wat handbediend is van buitenaf i.p.v elektronisch? ( dit i.v.m het prijsverschil) En zo ja is zo een systeem dan wel inbraak/vandaal-veilig genoeg of is dit snel te 'omzeilen' door het 'boevengilde' ?

alvast mijn hartelijke dank,

Karthur8
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Als er een handbediening aan de buitenzijde geplaatst wordt, kan iedereen deze rolluik openen.
Dus zeer inbraak gevoelig.
(tenzij je om de bediening een soort kast gaat bouwen die met een sleutel afsluitbaar is)
 

Karthur8

  • #3
Bedankt voor je reactie.... Het lijkt mij ook niet echt een goede oplossing. Er hangt nu een elektronisch luik wat ik maar ga reviseren dan. Ik zit alleen met een vraag. Moet de sleutelschakelaar in de 'omhoogstand' gehouden worden tijdens het afstellen van het bovenste stoppunt en visa versa voor het onderste punt? Als ik het luik wil afstellen gebeurd er namelijk niets. Als ik de sleutel loslaat veert deze terug in de middenstand dus ik denk dat ik hem door iemand anders in de desbetreffende stand zou moeten laten houden terwijl ik het luik afstel. Klopt dit of kan de motor van het luik dan stuk gaan?

alvast bedankt,
Karthur8
 

Karthur8

  • #4
Het is eigenlijk een heel andere vraag hierboven dus heb ik de vraag over het afstellen maar in een aparte topic gesteld.

bedankt voor de info..

Karthur8
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Hangt een beetje van de schakelaar af.
gelet op je verhaal, zal er een persoon de schakelaar in de opstand moeten houden en dan kan de ander de stelschroef draaien.
Wat ook kan is de stelschroef enkele draaien geven en dan met de sleutelschakelaar kijken hoe ver de rolluik komt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu