Rolhordeur op natuurstenen dorpel monteren.

Xildur

  • #1
Vandaag hebben we een rolhordeur gekocht voor bij de achterdeur. Bij het monteren loop ik tegen een aantal probleempjes aan :oops:

De achterdeur is linksdraaiend naar buiten toe, dus tegen de klok in als je naar buiten gaat. Ik heb de "kast" van de rolhordeur links geplaatst. Nu heb ik de "klink" aan de buitenkant en de lange zijde die een gleuf heeft waar je met je vingers in kan aan de binnenkant. Is dit goed? Kan het kwaad als het niet goed is?

Mijn grotere probleem is dat de hele ondergeleider en de onderkant van de "kast" gemonteerd moeten worden op onze natuurstenen dorpel. Ik kan er nauwelijks bij met een boormachine (het laminaat is al licht beschadigd bij de eerste poging) en ik kom met een steenboortje niet door de dorpel heen. Kan ik de kast en de ondergeleider met dubbelzijdig tape vastmaken of is dit niet sterk genoeg? Is lijmen of kitten een (beter) idee?

Graag hulp.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Door het vermelden van merk en type en door het plaatsen van een paar foto's is de kans op hulp groter.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #3
Het kunststof of aluminium stripje wat er bij geleverd word op lengete maken.
Daarna de dorpel even goed schoonmaken,
Een strook schilderstape op de dorpel plakken.
Strip op de dorpel leggen en dedeur sluiten.
Nu met een stanley mesje bij de strip aan beide zijden langs snijden.
Deur open en strip verwijderen.
De tape waar de strip komt vewijderen.
Nu met lijmkit een ril trekken op het kale gedeelte van de dorpel.
Strip plaatsen en goed wellen in de kit.
Alles wat er onder de strip weg komt aan kit zit nu op de rest van de tape.
rest van de tape verwijderen incl de uitgewelde kit.
 

Xildur

  • #4
Dank voor de reacties. Ik dacht dat het plaatsen van merk en type als reclame uiting gezien werd. We hebben een Deurrolhor Fikszo Deluxe gekocht bij de gamma. Ik ben ongeduldig geweest en heb de "kast" en de ondergeleider met dubbelzijdig tape geplakt. Het zit hartstikke vast!

De deur gaat prima open, alleen bij het dichtgaan rolt hij netjes naar binnen tot ongeveer een cm of 15 a 20. Daarna moet ik vrij hard duwen om alles naar binnen te krijgen. Wat doe ik fout/heb ik fout gedaan?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Staat alles recht en haaks op elkaar?
bak en geleiders bijv.
 

Xildur

  • #6
Ik had het idee dat alles waterpas stond, maar ik begin nu te twijfelen omdat het lijkt alsof de ondergeleider oploopt vanaf de "kast" naar de kant als hij dicht zit. Dit kan ook de dorpel zijn die scheef ligt. Ik ga morgenavond eens nameten met een winkelhaak en waterpas.
 

Xildur

  • #7
De ondergeleider heb ik los gehaald, het laminaat eronder heb ik uitgebeiteld en uitgezaagd en de ondergeleider heb ik weer teruggeplaatst. Nog steeds rolt hij niet lekker.

Toch nog maar een keer de gebruikshandleiding goed bekeken: Het bleek dat ik het uitsteeksel aan de onderkant van "de kast" in de bovenste rail van de ondergeleider had zitten in plaats van in de onderste rail.
Nu werkt hij goed genoeg.

Dank voor alle tips.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Mooi dat het nu werkt. :wink:
Dan kan dit topic nu gesloten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu