Roestplekjes in stucwerk afdekken ?

Ilas

  • #1
Hallo.

We hebben van de week een wandje langs de trap laten stuken door een stukadoorsbedrijf maar nu blijkt dat er nog een aantal hele kleine stukjes ijzer (van beugels oude trapleuning ofzo denk ik ?) in de muur zaten. Dit is te zien doordat er op een viertal punten kleine roestplekjes (ca. 4 cm2) in het stukwerk zitten. Niet heel storend maar toch wel lelijk.
We willen het stukwerk nog sauzen maar als we dat direct over de roest heen doen gaat het er doorheen komen. Wie heeft er ervaring met een speciale verf of zoiets zodat de roestplekjes netjes afgedekt worden.

Alvast vriendelijk bedankt. :D
 

Ilas

  • #3
Bedankt voor het antwoord maar dat andere topic gaat over viezigheid (rookaanslag, bruine vlekken) op de muren isoleren mbv een "isoleer" (???) waar ze bij de verfspeciaalzaak meer informatie over kunnen geven. Mij lijkt dat roest een ander soort "vervuiling" is met de vervelende neiging om door isoleer verflagen heen te kruipen. Wellicht heeft iemand zelf ervaring met een "isoleer" laag en roestplekken ? Andere tips, suggesties zijn ook van harte welkom.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Met een goede isolatie tex, zou dit volgens mij moeten gaan.
Daar kun je ook roet vlekken mee isoleren, en roet is ook zeer agressief.

Een andere optie is natuurlijk de oude schroeven er uithalen en het stucwerk weer bijwerken, als je het niet vertrouwd.
 

Ilas

  • #5
Okay, bedankt. Dus wel een isolerende latex. Ik zal eens vragen hier bij de verspeciaalzaak of ze zoiets hebben in kleine verpakking
 

Kloek77

  • #6
Als je nog wat menie hebt staan zou ik dat erover smeren.

of zeg ik nu iets doms?
 

Ilas

  • #7
Nou, is een goed bedoelde tip dus per definitie niet dom maar of het met menie gaat werken weet ik niet. Het gaat om strak stukwerk waar dus een stukje roestend ijzer onder zit en dat wit afgesaust moet worden. Dus menie is hier misschien niet zo'n goed idee. Ik probeer het wel met zo'n isolator waar de andere heren het over hadden. Maar dank voor het meedenken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik ben bang dat er een matglanzende vlek ontstaat bij het sauzen met latex wanneer u menie gebruikt als ondergrond, probeer dat uit op een klein stukje dat niet in het zicht zit.
 

Kloek77

  • #9
Ik heb zelf nl. isoleer gehaald om vochtvlekken (inmiddels wel helemaal droog) weg te werken, en na drie lagen erover is de vlek nog steeds zichtbaar.
ben dus niet erg overtuigd van het spul.
 

Jelcos

  • #10
Zou een schimmel en vochtwerende grondlaag geen betere oplossing zijn?
 

Pieter Jan

  • #11
Gewone witte grondverf (terpentine-basis) op de betreffende plekjes smeren en daarover na droging weer een laagje latex geeft een goede kans dat het lukt!
 

Kloek77

  • #12
Dat lijkt me ook gezien het andere draadje dat ik heb lopen:

"isoleer" tov grondverf

de conclusie daaruit is in ieder geval dat watergedragen isoleer niet werkt.
 

Ilas

  • #13
Ok. Ik ga het eens proberen met een isoleer die NIET op waterbasis is. Ik wist overigens niet dat "isoleer" echt een produkt was. Ik dacht dat het een afkorting was voor een of ander verfmateriaal. Maar goed, weer wat geleerd en volgende week maar eens langs de verfzaak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu