Riool verzakt???

Lotaris

  • #1
Hallo,

Wij zouden graag antwoord willen hebben op de vraag of ons riool is verzakt. Een bedrijf heeft de boel zojuist ontstopt. Toen we de waterkraan in de badkamer lieten lopen kwam het water er aan de hoofduitgang niet uit. Dat gebeurde pas toen we genoeg druk erop zette dmv een volgelopen bad.

Als dit idd het geval is, moet er dan een nieuwe leiding in of kan het gebeugeld worden? Het probleem speelt zich af in de badkamer (uitbouw). Is dit een dure grap. We zitten net 2 dagen in het huis na de verbouwing. Alvast hartelijk dank.

Lotte Schuurman
 

Fiesiekus

  • #2
Denk dat je eerst meer info moet geven; bijv. hoe lopen de rioolbuizen zo'n beetje, wat was het probleem, waar heb je de "hoofduitgang" en wat en hoe heeft het bedrijf ontstopt? Zit er een goede ontluchting/beluchting? Waar zit(ten) sifons? Welke diameters etc. etc. etc.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat kunnen wij hier vandaan niet zien.
Het lijkt me verstandig om een bedrijf in te schakelen die een camera-inspectie uit kan voeren.
 

Xr8

  • #4
Als een riool goed is dan komt er bij een stromende kraan na korte tijd een stroompje water. Als u eerst een bad vol moet laten lopen dan is er zeker iets niet goed.

Als u onder de vloer kunt komen dan kunt u zelf ook eerst eens kijken, dit moet zonder waterpas wel te vinden zijn lijkt mij. De horizontale leiding onder de woning zou een afschot moeten hebben van ongeveer 1 cm per meter.

Dmv een camera inspectie is direct te zien wanneer de camera onder water duikt, je lost hier echter niets mee op. Er onder kijken is een stuk voordeliger.

Of alleen beugelen nog helpt valt te betwijfelen, er kunnen bij grote verzakkingen dingen afgebroken zijn, of de buizen zijn zo krom door eventueel warm water dat het niet meer te herstellen is, nieuw is dan de enige oplossing.

Succes.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
ZIjn de juiste diam wel gebruikt en ligt de leiding goed op afschot waardoor het slecht weg loopt.
 

S4nd3r

  • #6
Hebben jullie die verbouwing zelf gedaan of uitbesteedt aan een externe partij?

Wanneer het een externe partij betreft, dan zou je ze misschien aansprakelijk kunnen stellen, zodat ze de boel komen maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu