Resol wel of niet dampopen ?

Gp800

  • #1
Ik worstel met de vraag of resol PIR plaat (kunststof folie lijkt erop te zitten) wel of niet dampopen is ivm isoleren schuin dak.
Wie weet dit ?, ik wil hier voor nog een laag glaswol zetten om extra te isoleren (natuurlijk folie tussen de glaswol en stucplaat
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
PIR is in ieder geval vele malen dampdichter dan glaswol en die kunststoflaag is waarschijnlijk bijna dampdicht.

Er zitten twee stukjes isolatie materiaal tussen de balk en de dakplaat, dan vraag ik me af of de constructie het gewicht van glaswol en de gipsplaat wel kan hebben.
 

Gp800

  • #3
Die stukjes zijn er reeds tussenuit.
Het gaat mij dus erom of ik toch maar eerst de resol weg zal halen en dan 14cm glaswol of toch maar laten zitten..(dat zal dus eventueel vocht opsluiten).
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als de resolplaten zo op zijn plaats worden gehouden kan het niet zo moeilijk zijn. Toch.

Ik schat die resol ongeveer 5 cm dik dat is toch een Rc van 2,4. 80 mm glaswol heeft ongeveer dezelfde waarde.

Ik zou het aanvullen met 80 mm resol je krijgt een Rc van ongeveer 6.0. Is ook wat het vocht betreft het meest eenvoudig.
Het komt er dan op aan, is het mogelijk de laag isolatie erbij zo aan te brengen dat vocht je dakbeschot niet kan bereiken. Dus aandacht voor de kanten van de muren, de vloer en in de nok.

Haal je de resol weg moet om een Rc van 6.0 te krijgen 230 mm glaswol aanbrengen.

Een nauwkeurige uitvoering van de damprem is bij wol belangrijk. Platen van schuim zijn meer dampdicht, vooral het type met een aluminium cachering.
In wol kan de lucht door de open structuur gemakkelijk verspreiden.
 

LouisH

  • #5
Resol platen, of ze nu met glasvlies of met alu gecacheerd zijn, zijn niet dampdicht en dat is prima, Resol zelf neemt weinig vocht op en het beetje dat toch erdoor komt verdampt/verdwijnt via het dakbeschot. Dat mag aan de3 buitenzijde dus niet dampdicht toegedekt worden,

Aanvullen met resol of pir is het slimste. Lijmen met dotten montagekit. Eventueel afwerken met gipsvezelplaat, op de zelfde manier gelijmd en extra vastgezet met latten tegen de gordingen. Goed afkitten met acrylkit, zodat er geen vocht langs die gordingen kan kruipen.

Louis
 

Gp800

  • #6
Om het dampdichte van de resol toch dampopen te krijgen heb ik gaten geboord in de resol plaat. en daarvoor dus de 12cm glaswol. Daarna dampfolie en dan gipsplaat.

Op deze wijze is het ook van binnen naar buiten toch dampdoorlatend.

Bedankt voor alle reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu