Resetten somfy

Abacho

  • #1
Van mijn knikarmscherm doet de automaat het niet meer. Met de hand gaat hij prima in en uit. Ik heb een somfy wind en zonmeter. Kan iemand mij vertellen of ik deze kan resetten of zo? Het vreemde is dat als ik er mee aan de slag ga en hem wil verbeteren, hij in plaats van uitgaat met de zon, juist naar binnen gaat. :?:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je hebt de bedrading verwisselt op de automaat.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Heb je ook een handzender?
 

Abacho

  • #4
Ja ook een handzender aanwezig. Het is een draadloze afstandsbediening en binnen zit een ander apparaatje, ook draadloos. Allemaal van Somfy. Dee heeft ook verbinding met het zon-en windautomaatje op het dak. IK hoop door het resetten een soort standaardwaarde weer te krijgen, zodat ik het scherm op automaat kan zetten.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
In de beschrijving staat hoe je hem een algehele reset kan geven, ik heb de beschrijving momenteel niet bijdehand.
 

Abacho

  • #6
Dank je Ron. Deze ben ik helaas kwijt. Ik hoopte dat er anderen ook dit soort problemen hadden..
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #7
Bij somfy kan je wel een nieuwe handleiding opvragen.

Als je de handzender in gaat leren kan het gebeuren dat de draairichting verkeerd is, dit kan je met een bepaalde handeling omdraaien maar nogmaals, ik kan momenteel niet bij een handleiding.

Hier is het nodige te downloaden.
 

Abacho

  • #8
Ik heb op de site het een en ander bekeken en ga er mee aan de slag. Je hoort wel hoe het afloopt. Dank in ieder geval tot nu toe.
 

Alexxx

  • #9
Je hebt de bedrading verwisselt op de automaat.
Dit zal het niet zijn, want wat ik begrijp is dat alles draadloos is, dus ook de automaat. Die zit dus alleen maar aangesloten op stroom, daar kan niet veel verkeerd aan zijn lijkt me.

ff wat vraagjes..

Gaat het scherm met de pijl naar beneden UIT op de handzender, en IN op de pijl naar boven ?

Als je de onderste knop op de handzender (verspringen van wind naar zon/wind functie) lang inhoud (lampje verspringt), beweegt het scherm dan ook kort heen en weer?


Algemeen resetten van het scherm lijkt me overbodig. Of het scherm en de windautomaat zijn niet op elkaar geprogrammeerd of de motor loopt uit de maat met de zonwindautomaat.

Je kan ook testen of het scherm daadwerkelijk met de zon naar beneden gaat. Onderop de zonwindautomaat zitten 2 "potmeters". als je de windpotmeter naar de demostand draait (helemaal rechtsom), beweegt het scherm kort heen en weer. draai vervolgens de zonpotmeter naar de - stand (helemaal linksom) dan zal het scherm met heel weinig zon al na een paar seconden al uit of naar beneden moeten gaan.
 

Abacho

  • #10
Nou, Alexx, dat biedt ook weer perspectief. We moeten dan even wachten tot het weer zonnig wordt :lol: en dan ga ik het proberen. Dank voor je aanvulling! Dat de draden goed zitten, wist ik al, want hij heeft het maanden goed gedaan....
Ab
 

Kluske

  • #11
Probeer dit maar eens met een zaklantaarn,hoef je met dit druillige weer niet op de zon te wachten.
Geef nadat het scherm open is gegaan een zwengel aan de windmolen, die zal dan direct na 2 sec.reageren en het scherm weer sluiten.
Dit alles is ter controle of alles op elkaar afgesteld is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu