Reparatie scheuren balkon

Fred

  • #1
Klussers,

Ik woon in een huis met een balkon (drive-in).

Hierin zitten een aantal scheuren waar doorheen vocht naar beneden druppelt en een witte (kogelharde) afscheiding (kalk?) op mijn terrastegels achter laat.

Is er een coating of een bep. epoxy die ervoor kan zorgen dat ik van dit probleem af ben, zonder dat ik mijn halve balkon moet openhakken of moet ontvetten en schoonmaken? Er is in het verleden volgens mij al eens iets opgesmeerd, er ligt n.l een oranje achtig dunne laag op bepaalde gedeeltes.

gr

fred
 

Marnix

  • #2
Niet onbelangrijk is om te achterhalen waar de scheuren vandaan komen en of deze verder scheuren of dat alles al doorgescheurd is. Oorzaak en gevolg...

Een lapmiddel zou kunnen zijn (als de scheuren zich alleen in de naden bevinden) om alleen met een loodslap of bitumen waterdichte aanluiting te realiseren.
zonder dat ik mijn halve balkon moet openhakken of moet ontvetten en schoonmaken?
Ik neem aan dat je niet te veel wilt doen dus zal bovenstaande misschien niet helemaal aansluiten bij de gewenste oplossing.

Er zijn wel coatings maar je zal dan echt eerst moeten zorgen dat de scheuren gevuld zijn. Eventueel beton aanmaken en alles mooi aanhelen.

Alternatief is om ook de afwatering eens onder de loep te nemen, is er bijvoorbeeld een prettige weg om overtollig water af te voeren?

Dit antwoord zal misschien in eerste instantie meer vragen oproepen dan dat je had maar het is een begin.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Grote gevaar is dat er via die scheur water bij het beton-ijzer komt. Dat gaat dan roesten, door en langs het verroeste ijzer trekt het water verder het beton binnen. Het roestende ijzer zet uit, waardoor het beton (verder) gaat scheuren. Dit heet "betonrot".

Indien je die kier nu doodleuk maar dicht maakt, gaat dat roesten vrolijk verder. En loop je (in het ergste geval...) kans over enige jaren met balkon en al op het terras eronder te belanden, al of niet op iemand die daar zit. Ik zou dat dus niet doen!

Liever nu een deskundige ernaar laten kijken, en eventueel het slechte deel weg (laten) hakken, dan een (nu) makkelijke oplossing waar je later spijt van krijgt!
 

Marnix

  • #4
Dan herzie ik, om bovenstaande reactie, mijn aangegeven optie :!:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik zeg natuurlijk niet dát het zo zal gaan, maar alleen dat het iets is waar je rekening mee moet houden...
 

Marnix

  • #6
Off topic :
Zelf heb ik niet bij de betonrot stil gestaan dus denk dat met deze extra wetenschap het toch verstandiger is om er een deskundige bij te halen die ter plekke de situatie in kan schatten.

On topic :
Misschien wil / kan Fred een foto plaatsen zodat het voor anderen iets inzichtelijker wordt. Een scheur of haarscheur is nog al een verschil :shock:

Als het water er eigenlijk helemaal door heen komt zal het toch een aardige reparatie worden en zullen lapmiddelen uiteindelijk meer schade aan kunnen richten dan dat ze goed doen.
 

Marc12

  • #7
Als het een scheur is waar water doorheen sijpelt is er maar 1 ding aan te doen. Ik heb het namelijk bij een kennis van mij gezien, zelfde soort situatie.

Er moet door een erkend bedrijf geinjecteerd worden. Dit kan zonder dat de balkonvloer wordt open gehakt. Bij betonrot komen er ook stukken van de betonnenvloer los en dan moet je het inderdaad open hakken. Betonijzer ontroesten etc etc etc.
 

Fred

  • #8
Klussers

Bbedankt voor jullie reactie. Ik heb eens verder navraag gedaan bij buren. Ik woon er nog niet zo lang.

Blijkt dat iedereen in meer of veel mindere mate last heeft. Het heet een construktiefout te zijn bij de oplevering van het huis! Alle balkons werden toen opgeleverd met een speciaal soort rode laklaag op de grond van het balkon.

Het type scheur is een soort haarscheur die alleen in de breedte loopt. Tot op heden is er nog geen zichtbare spoor van betonrot.
Van een buurman kreeg ik te horen dat een coating (aquaplan) misschien tot een oplossing kon leiden.

Voordat met het grotere werk begonnen gaat worden. Mee eens?

gr Fred
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu