Renovatie trappenhuis

AdjeOnline

  • #1
Beste allemaal,

Ik wil mijn trappenhuis gaan schilderen, nu heb ik twee vragen;
- Het behang heb ik van de gestuukte muren afgehaald en daar zit een redelijk broze laag onder, als ik die (verf?) laag afsteek komt er een paar dagen later wel weer een andere laag loszitten. Ik wil het gaan witten met goede latex (9016). Moet ik dit gaan voorbehandelen en waarmee?
- Het houtwerk is prima maar moet voorzien worden van een nieuwe laag verf, eerst ga ik het houtwerk licht opschuren. Is het niet verstandiger om gewoon schakelverf te gebruiken? Ik heb hier wel het een en ander over gelezen maar ken de verf zelf niet. Dus of ik gebruik 'normale' Sigma SU2 zijdeglans of beter schakelverf ivm renovatie?

Dank alvast voor jullie hulp en deskundigheid :)

Groet Ad
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Alles wat los zit aan de wanden moet eraf anders komt het er later af en kunt u opnieuw beginnen, daarna de wanden (muren ?) afwerken en dan pas met latex afwerken, afhankelijk van de afwerking een primer gebruiken of eerst voorstrijken met iets verdunde latex.
 

AdjeOnline

  • #3
Hmm.. met dit antwoord kan ik niet erg veel, sorry.
Dat ik de wanden moet afwerken begrijp ik natuurlijk wel, maar waarmee moet ik voorbehandelen. Dat ik later met latex ga afwerken heb ik gezegd.

En wat betreft de schakelverf? Iemand?

Dank
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
afhankelijk van de afwerking een primer gebruiken of eerst voorstrijken met iets verdunde latex.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu