Remeha W23 onvoldoende warm water en druk, help?

Semt-x

  • #1
Ik heb hier een Remeha W23 hangen welke onvoldoende warm water geeft.
De ketel hangt op de 2e verdieping en als ik op de begane grond om warm water vraag, wordt het wel wat warm, maar zeker niet voldoende. Ik kan mijn handen er rustig onder houden. Dus denk dat het niet boven de 40-45 graden komt? Op de eerste verdieping heb ik een bad, als ik daar om warm water vraag, komt het ook en dit is ook wat heter. Hier kan ik niet mijn handen onder houden. Maar het is ook een verdieping hoger, dus dat zou denk ik een hoop kunnen schelen? Maar wat mij ook opvalt is dat de druk van het warme water erg laag is. Het is echt een klein straaltje wat eruit komt op iedere verdieping. Ik heb al het een en ander gelezen, maar ik ben echt a-technisch op het gebied van cv-ketels. Wie kan mij op weg helpen om de ketel beter te laten werken? Het liefst in "Jip-en-Janneke" taal, want ik heb de ballen verstand ervan. Het koude water daar integen levert ruim voldoende druk. Maar dat zal altijd wel zijn? Ook slaat de ketel "te" vaak aan als ik mijn thermostaat op een lekkere temperatuur zet (19-21 graden), hoort dit?
En ik heb op dit moment een antieke honeywell thermostaat. Ik wilde van de week een nieuwe halen, maar de verkoper vroeg of het een 2- of 3-draads systeem is en of deze modulerend of niet-modulerend is? Ik heb echter geen flauw idee wat het betekend en wat voor systeem ik heb????

Dus op al deze vragen graag jullie hulp! Nogmaals, ik ben echt een leek en ik weet niet wat ik moet doen.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
1 - Een niet modulerende 2 draads kamer thermostaat heeft U nodig
2 - hangt er ergens in huis een thermostaat kraan?
Kijk dan eerst eens direct achter de ketel als de warme kraan open gaat of de WW buis wel warm genoeg wordt, je zou er na 1 minuut je vingers niet meer aan kunnen mogen houden.
 

Semt-x

  • #3
Obelix2, bedankt voor de erg snelle reactie. Ik heb geen thermostaat kraan in dit huis. Zou dit problemen kunnen opleveren mochten deze er wel zijn? Over die warm water buis, Hoe kan ik deze herkennen? Is het een kwestie wat de warm water kraan open zetten en aan iedere buis voelen welke er gigantisch heet wordt? Nogmaals bedankt!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
1 van de 3 koperen buizen die onder de ketel zit.
1 buis is koud water, daar zit de inlaatcombinatie aan (Ding met 2 zwarte knoppen er op)
1 buis is de gasleiding (zit een gele afsluitkraan op)
1 buis is warm water, daar moet je aan voelen, iig voor de temperatuur.

Ik weet niet of je in een kalkrijk gebied woont het kan ook zijn dat je leiding verstopt is geraakt na verloop van jaren
 

Semt-x

  • #5
Ik woon in Zoetermeer, vlakbij Den Haag. Volgens mij is dit wel een kalkrijk gebied?
Ik heb net in de badkamer (1 hoog) de warm water kraan geopend en de warm water leiding gevonden ;-)
Deze is inderdaad na ongeveer 50 seconden bijna niet meer met de vingers aan te raken. Maar het warm water wat uit de badkamer komt is ook goed warm, maar niet heet. Het probleem is beneden. Daar kan ik makkelijk mijn handen onder houden, is dit normaal?
En de druk is erg laag. Ik heb iemand horen zeggen dat op ketels een soort van knop zit die je om moet halen en daarna weer terug moet draaien zodat de druk "ge-reset" wordt, klopt dit?

Een kleine toevoeging. Als ik de warm water kraan open zet, begint de ketel herrie te maken. Het klinkt als het opstoken van een vuurtje. Maar na ongeveer 1 minuut wordt dit geluid minder en zwakt het af tot een "aansteker" zeg maar. Ik weet niet of dit normaal is?
 

Semt-x

  • #6
Ik had ook als idee gekregen dat ik de warm water kraan een tijdje open moest laten staan zodat deze lekker kan doorlopen. Gedaan, maar zonder resultaat..
Wie kan mij verder helpen? De druk op de kraan is erg laag, en hij wordt niet heet genoeg...
 

Nickk22

  • #7
Als je onvoelde warm-water hebt en de druk van het koudwater is voldoende... probeer dan eens een nieuw tapwater begrenzer te plaatsen (rechts in de 3-weg klep, in koperleiding).. Ook controleren of de inlaatcombinatie volledig open staat.
 

Xr8

  • #8
Op de grijze besturingskast zit een zwarte knop, hiermee kun je de temperatuur instellen, hoe hoog staat deze?

Succes.
 

Semt-x

  • #9
Beste Nickk22, hoe controleer ik op de inlaat genoeg open staat?
En Xr8, kan ik gewoon aan deze knop draaien terwijl de cv in werking is? Of moet ik eerst een procedure langs gaan?
 

Semt-x

  • #10
Ik heb net gelezen dat een probleem kan zijn van de doorstroombegrenzer.
Wie iemand of ik deze zonder problemen kan verwijderen en hoe het moet?
Ik heb niet veel verstand van installaties, en wil graag weten of ik met een kleine "stap-voor-stap" plan dit zelf kan uitvoeren? Waarschijnlijk dat dit het probleem is?
 

Semt-x

  • #11
Dit is de situatie van de ketel nu. De warm water kraan staat open bijna loodrecht 1 verdieping lager onder de ketel. De druk is bijna 2 bar, en de temperatuur 60 graden.
Die grijze box heb ik helemaal open gedraaid aan de grote zwarte knop en dat kleine rode knopje op die grijze box heb ik verder opengedraaid. Het water blijft een klein straaltje vergeleken bij de koud water kraan.

Wie kan me verder helpen misschien?

 

Freekcv

  • #12
Deze ketel kan 6 liter water per minuut leveren. even meten met een stopwatch en een emmer.

als je warm water pakt, komt er dan een geratel/getril/ gezoem uit de aansluitkast? (het grijze plastic kastje met de knop)
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #13
Heeft iemand al eens gedacht aan de perlator? op de desbetreffende kraan / kranen???
 

Semt-x

  • #14
Obelix2, ik zal er vanavond naar kijken. Als dat het probleem is, heb ik me al die tijd druk gemaakt om niks ;-)
 

Semt-x

  • #15
Ik heb naar de cv laten kijken, en te horen gekregen dat de cv zo goed als nieuw is. Deze zou makkelijk nog 9 jaar mee kunnen. Dat is mooi meegenomen!
Qua druk is het een probleem van de cv zelf. Het is een cw3 ketel en die levert voor zijn kunnen. Niks aan te doen behalve een nieuwe ketel.
We hebben een nieuwe keuken laten plaatsen en nu geeft de kraan een redelijke straal warm water. Het zal een combinatie zijn van de ketel en de kraan. In ieder geval is het probleem een soort van opgelost en ben ik tevreden.
Allemaal hartelijk bedankt voor de reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu