Remeha Avanta CW5

Sir Piet

  • #1
Geacht Forum.
Mijn ketel geeft vaak soringscode E 5 in diplay en op thermostaat ketel storing.
Als hij aangaat ontsteekt de brander wel en gaat direct weer uit en probeert het opnieuw en na een paar keer E 5. Dan reset en krijg weer dezelfde procedure of gaat soms wel goed.
Heb het idee dat hij soms niet goed omschakelt van cv naar warmwater.De beschrijving zegt ontstekings-/ionisatiepen, maar hij ontsteekt wel.
Heeft iemand een tip.
bvd
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
TIP: vervang zoals de beschrijving aangeeft de ontstekings/ionisatie elektrode.
Bekijk hem als de bougie van je auto.
Ook deze vervang je wels eens op de zoveel km.

Mocht dat niet helpen laat eens onderhoud uitvoeren en ketel afstellen op O2.
Dat wil ook nog wel eens helpen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Ionisatie/ontsteekpen defect.

Ontstekingsmassa niet juist.
aarde op de wcd niet correct.
 

Xr8

  • #4
Ook de pakking om de brander kan dit soort problemen geven. Hier is een vervangende grafiet pakking voor. Bij de oudere toestellen is dit een rode o ring of een koordpakking.

Je komt hier bij door het dekseltje voor de brander te verwijderen. Deze zit met drie schroefjes vast, of ingeval van een ouder toestel met een stuk of acht. Denk wel bij het verwijderen van dit dekseltje dat de pakking kapot kan gaan deze dan vervangen om een goede afdichting te garanderen. Nummer van de grafiet pakking is volgend mij s101362.

Voorgenoemde oorzaken kunnen het uiteraard ook zijn.

Succes.
 

Xr8

  • #5
Let bij het verwijderen van het voorpraatte ook even op de drie pennen welke de brander vastdrukt. Deze kan zwarte uitgeslagen zijn door slecht contact met de brander. In dit geval deze ligt opschuren, doe dit ook met de voorkant van de brander waar deze tegen aan drukt.

Succes.
 

Tiho

  • #6
Bij mij was het laatst idd de branderpakking. Was een koordje en al aardig verteerd. Bijna doormidden zijn zelfs. Google waarmee eens op onderhoudset remeha. Daarin zit ook de ionisatiepen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu