Remeha Avanta c28 CW4 in combinatie met een zonneboiler

Paulernst

  • #1
Ik wil een binnenkort aan te schaffen Avanta combiketel gebruiken als naververwarmer van de zonneboiler,dus warmwaterafvoer van de zonneboiler aansluiten op de koudwateringang van de cv- ketel)
Volgens Remeha heb ik daarvoor nodig:
- een inlaatcombinatie aan de koudwaterzijde van de boiler (reeds aanwezig)
- een doorstroombegrenzer in de koudwaterleiding naar de boiler de ketel;
- een andere stromingsschakelaar;
- een mengventiel om de temperatuur van het hete water uit de ketel terug te brengen tot 60 C.

De inlaatcombinatie begrijp ik, maar wat is het nut van de doorstroombegrenzer?
Als je de koudwateraanvoer van de ketel op de waterleiding aansluit, heb je toch ook geen begrenzer nodig?
Is het mengventiel nodig? Als het uitstroomwater meer dan 60C is (maximaal 80 C) kan dat dan schade veroorzaken aan thermostaatkranen?

Of is het misschien een oplossing om het mengventiel aan de warmwateruitlaat van de boiler te koppelen zodat het water dat de ketel instroomt niet warmer is dan 60C.
Wie weet mij wat wijzer te maken?

vr gr

Paul Ernst
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Doorstroombegrenzer, het woord zegt het al dat ventiel begrenst de doorstrooming voor een deel, bv 6 of 7 of 8 liter per minuut.

De ketel kan niet meer opwarmen per tijdseenheid.(instelling /hoeveelheid is ketelafhankelijk)

Op de koudwater aansluiting in de ketel zit meestal een begrenzer, omdat die niet geschikt is voor heet water moet die verplaatst worden naar de koudwateraaanvoer voor de boiler.

Omdat het water wat uit de boiler komt wel 90 graden heet kan worden moet er een begrenzing op de temperatuur met een (en het woord zegt het al) een temperatuurbegrenzingsregelaar / mengautomaat.
Deze regelt de watertemperatuur terug tot 60 graden zodat er geen dip in het water onstaat als de boiler leeg raakt en/of de boiler koud is, de water temperatuur blijft dan ten alle tijde het zelfde.


Nee dat is niet de bedoeling, volg het advies van de fabrikant op omdat deze al heeft alle mogelijkheden geprobeerd en wat goed en veilig werkt wordt geadviseerd :idea: :wink:

Vr Gr
 

Paulernst

  • #3
CVolieboy,

Hartelijk dank voor uw reactie.
Een en ander is mij nu duidelijk.

vr gr
PaulErnst
 

Grashopper

  • #4
Remeha heeft ook een accesoireset met alle benodigdheden. Hierin zit ook een aangepaste flowcartridge zonder doorstroombegrenzer. Deze zit er ook los bij om in de koud waterleiding te monteren. Ook het mengventiel zit er bij. Een kennis van mij heeft deze set ook gekocht.
 

FritsT

  • #5
Wat voor zonnecollectoren installatie wil je gaan installeren? vacuümbuis of vlakkeplaat?.
Let op de kwaliteit hiervan, wij hebben een kat in de zak gekocht via een verkoopsite.
 

Grashopper

  • #6
Heel eerlijk gezegd zou ik nooit een zonneboiler kopen. De terugverdientijd is erg lang (in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd door verkopers). Meestal blijf je niet zolang in de woning wonen. Tevens hoor je erg veel verhalen van lekkage e.d.
 

FritsT

  • #7
Gelukkig is dit uw mening en dat mag, maar zoals met alles goedkoop is duurkoop. Wij hebben nu een supersysteem (lekkagevrij) en het werkt geweldig. Onze terugverdientijd is gegarandeerd 3,5 jaar. ander pluspunt is dat het word gezien als meerwaarde voor de woning en gunstig is voor het energielabel. Als je meer wilt weten even een persoonlijk berichtje.

mvg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu