Rehau leiding en wc stopkraantje

JackHolt

  • #1



Ben bezig om mijn geberit inbouwreservoir te plaatsen. In mijn nieuwbouwhuis liggen rehau kunststof waterleidngen. In de wc ligt al een waterleiding (zie foto's). Er zit een stop op, deze is erin gedraaid, ik kan het teflon zien zitten. Wat voor maat stopkraantje moet hier nu op?

Bij het reservoir is een slang geleverd met volgens mij een 10 mm aansluiting. De stopkraan moet dus aan de ene kant 10 mm hebben, maar wat aan de andere kant. Als ik de buitenmaat meet lijkt het 20 of 18 mm. Hoop dat het duidelijk beschreven is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zo te zien zit er een stop van een radiator in de muurplaat, in dat geval is het een 1/2"aansluiting.
Kunt u niet het water even afsluiten en de stop meenemen naar de winkel ?
Dan hebt u de goede maat.
 

Xr8

  • #3
De stop is 1/2" tegenwoordig wordt eigenlijk niet anders meer gebruikt.

Bij het geberit frame zit een stopkraantje bij geleverd, deze komt vast in de bak en hierop wordt het slangetje naar de vlotter aangesloten.

Dit kraantje eindigt op 1/2" buitendraad. Als de leiding veel overlengte heeft dan kun je het kraantje in de muurplaat draaien en rechtstreeks op het frame aansluiten.

Als deze te kort is dan een knie 1/2" buitendraad naar 15 soldeer/knel en op het hoekstopkraantje een schroefbus/knie 15 x 1/2" soldeer/knel plaatsen en deze twee verbinden met een stukje koper 15.

Succes.
 

JackHolt

  • #4
Klopt helemaal. Alleen bleek het megeleverde stopkraantje wat in het reservoir gedraaid moest worden goed verstopt te zitten in de plastic bak waarop het frontpaneel wordt aangesloten. En het blijkt inderdaad 1/2" aansluiting te zijn. Dankjewel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu