Regenpijp sifon erin verwerken

Pietjepuk11

  • #1
Ik wil zelf als amateur proberen te klussen met een regenpijp. Er zit geen sifon in 1 van de regenpijpen die via de dakgoot van het huis naar beneden loopt en die stinkt behoorlijk. Ik wil deze sifon erin verwerken. Is daar een eenvoudige manier voor. Ik dacht zelfs. Pijp ergens boven op het 1/4 deel doorzagen , sifon plaatsen, lijmen met pvc lijm en daarna het onderste gedeelte totaal opschuiven enkele cm vanwege de sifon breedte. Of zit zon regenpijp altijd op het riool aangesloten? Volgens mijn weten loopt daar nl. niets in de grond? Als dit zo is kan het dan opok zijn dat 1 van de regenpijpen die in de grond loopt bij de kelder van ons voor een verzadiging van de grond veroorzaken waardoor er lekkage in de kelder ontstaat?
 

Fiesiekus

  • #2
Als zo'n regenpijp op het riool zit aangesloten, zit er in de grond een put waarin water staat. Dat zorgt voor de stankafsluiting. Met enig zoeken zijn hier op 't forum wel plaatjes te vinden.

Het beste lijkt me dat je eerst gaat uitzoeken waar ie evt. eindigt en hoe die pijp verder is aangesloten.
 

Pietjepuk11

  • #3
Aangezien het WEL stinkt zal er wel geen put zijn denk ik. IS het vaak zo dat een pijp gewoon de grond in wordt gevoerd zonder put of rioolaansluiting wat ik ook wel eens te koop zie stan in Gamma krantjes bv met filters die gewoon los in de grond verwerkt moeten worden? Ik zal sowieso eerst maar eens gaan spitten in de grond op beide plaatsen. Bedankt alvast.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
@ Pietjepuk11,
wilt u geen quotes gebruiken wanneer de tekst er net boven staat ?
Het heeft geen enkele zin, iedereen kan zelf lezen wat er boven staat.
 

Pietjepuk11

  • #5
Sorry maar ik zie geen quotes maar ik zal er wel op letten in ieder geval.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Die quotes zijn al verwijderd :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu