Regendouche monteren kleine ruimte

PaulM

  • #1
Hallo,

Ik zit met een installatie probleem. Ik heb een doucheruimte waarbij je in een 'hoek' staat met 3 muren. Soort '|_|' dus van steen/tegels. Nu wil ik een regendouche monteren, waarbij de stang die door de rosetten gaat uit 1 geheel bestaat (en aan een kant gebogen is) en +- 1,5 meter lang is. Nu kan je het probleem al raden, als ik beide rosetten aan de muur monteer, kan ik de stang er niet meer doorheen halen omdat ik boven tegen het plafond zit, en de stang langer is dan de breedte van de muur (draaien heeft dus geen zin). Het onderste roset kan je wel monteren, alleen de bovenste niet omdat je dan de stang er niet doorheen krijgt. De gebogen kant eerst door de roset werkt ook niet, roset gat is te smal. Nu zit ik te kijken of ik de bovenste roset anders kan monteren dan geschroefd, zodat ik eerst de stang er doorheen kan doen en dan de roset kan montereen aan de muur. Heeft iemand nog ideeën?

Dacht zelf aan:

- stang door roset, lijm erop en lijmen aan de douche wand tegel (hoe stevig is dit? plastic roset op wandtegel?)
- eerst schroef in roset, stang erdoorheen en schroef in de muur duwen zonder vastdraaien (houtje touwtje oplossing)
- soort klik systeem dat je de roset aan de muur klikt
- andere douche set kopen

graag jullie kennis!
 

Winnieandbuzz

  • #2
Een plaatje zou wonderen doen. Als ik je verhaal goed begrijp moet je eerst een bevestigingssteuntje aan de muur bevestigen en vervolgens de stang van bovenaf door een ring op die steun voeren? Weet je zeker dat je die bevestigingssteun niet uit elkaar kan halen? Bij ons was die deelbaar en wordt het geborgd met een kleine inbusbout.
 

Black Knight

  • #3
Als het echt vast moet, kan je je houtje touwtje oplossing wel toepassen, maar dan met chemisch anker in het gat alvorens je de schroef erin duwt. Later nog ooit loskrijgen is wel iets anders... :D
 

PaulM

  • #4
Heb het opgelost, was eigenlijk te simpel. Omdat er ook een douchekop houder aan de stang moest wou ik het bovenste bevestigings punt te hoog hebben. Heb deze nu lager zitten en de douchekop houder boven het bevestigings punt vastgemaakt. zit nu goed vast en zojuist geplaatst! :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu