Regendouche met watervalfunctie

Leoniew87

  • #1
Hallo,

Ik ben een totale leek op gebied van badkamers etc. Maar nu ben ik me aan het verdiepen voor onze nieuwe badkamer. Ik zou graag een regendouche met waterval functie en handdouche willen installeren met 3-wegomstelkraan. (kraan voor regendouche/waterval, thermostaatkraan en handdouche kraan) Voor mij is het wel belangrijk dat de regendouche een redelijke straal heeft, zodat het niet alleen mist is maar ook daadwerkelijk regen ;) Maar ik wil ook niet dat de watervalfunctie ontzettend veel kracht hebben, dus zou het fijn zijn als ik de waterhoeveelheid kan regelen.
Nu zag ik bij een bepaalde site nadrukkelijk vermeld staan dat er een stopkraan bijgeleverd word, terwijl er op andere sites niet wordt gesproken over een stopkraan. Met een stopkraan kan je toch de waterhoeveelheid afstellen? Nu vroeg ik me af hoe dat precies zit? Is zo'n stopkraan perse nodig? of zit dat standaard in een douche?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het ligt er een beetje aan, welke inbouwkraan je neemt.
Soms heb je een extra stopkraan nodig, en soms ook weer niet.
Dat ligt aan de omstelling mogelijkheden van het inbouw gedeelte.

De hoeveelheid water, hangt af van wat de warm water installatie kan leveren, en de waterleidingen die gebruikt worden en er al zitten.
Want je hebt wel wat water capaciteit nodig om zo een regendouche met waterval goed te kunnen laten werken.

Met een klein badgeisertje, zal dat niet lukken.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Vergeet de diameter van de afvoer ook niet!
 

Leoniew87

  • #4
Bedankt voor de reacties.

We hebben een grote losse boiler, dus verwacht geen problemen met de druk. (Ons bad is in 7 min vol) Er zitten nu 15mm leidingen, maar alles wordt gesloopt en opnieuw opgebouwd dus hier kunnen verandering in aangebracht worden. Er komt een tegelgoot als afvoer.

Maar als ik het goed begrijp zit er dus niet standaard een stopkraan op?
Ik zal er dan extra op letten en hoop dat het ook daadwerkelijk de waarde heeft als ik hoop.
 

Haplo

  • #5
Hoe valt de regen uit de lucht? Dit kun je ook verwachten met een regendouche. Je krijgt er niet zo'n straal uit als uit de handdouche.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu