Randen vinyl gang vastleggen (betonvloer)

Kevin.L

  • #1
Het vinyl in de gang waarover ik het heb ligt er wel al een jaartje of 2. De randen komen tijdens het stofzuigen enzo wat omhoog. Het gehele vinyl vastleggen hoeft niet, maar ik zou alleen de randen willen vastleggen.
Het is trouwens een betonvloer. Ik heb in de winkel verschillende dubbelzijdige tapes gekocht, geen van allen plakken goed aan het beton en vinyl.

Wat denken jullie, is lijmen de enige oplossing, of zouden er nog betere dubbelzijdige tapes zijn ?

Heb hier ook nog Bison Montagekit original staan, maar ik betwijfel of dat nu wel zo'n slim idee is ... hecht waarschijnlijk totaal niet.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Dubbelzijdig tape is gebruikelijk en geeft wanneer je een goede kwaliteit gebruikt normaal geen problemen. wel eerst de vloer en het vinyl goed stofvrij maken.
 

Kevin.L

  • #3
Bison Vinyl Tape degelijke kwaliteit neem ik aan ?


Weet je wat het ook is, het vinyl ligt er dus al 2 jaar en de onderkant ziet er op sommige plaatsen wat vies uit, misschien plakt het daarom niet zo goed. Onderkant zeil wat schoonmaken met terpentine of zou dat te agressief zijn ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Gebruik een biologische ontvetter om de vloer en het vinyl schoon te maken, dan hecht de tape ook wel.
 

Kevin.L

  • #5
Ben nu begonnen met de ene helft, met tape van Tesa en van te voren het beton en vinyl goed schoongemaakt. Het beton is alleen nogal erg kruimelig/brokkerig dus weet niet of het goed gaat hechten. Ik heb de tape alvast goed aangedrukt, dus afwachten maar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Als de vloer (dekvloer) kruimelig is lukt het niet.
Een beetje pure cement met water aanmaken tot er een dun papje ontstaat en dat op de vloer smeren met een handveger op de plekken waar de tape moet komen, 1 of twee dagen laten drogen en dan de tape aanbrengen.
 

Kevin.L

  • #7
Tja te laat, de tape is al geplakt. Maar tot mijn ontdekking was het maar een klein stukje betonvloer en de rest is bedekt ouderwetse gang tegels, daarop plakt de tape wel goed.

Maar goed het vinyl ligt redelijk vast nu. :)
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #8
Dubbelzijdig tape gaat met de tijd ook vaster zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu