Rail schuifdeurkast op/in laminaatvloer?

Nielsklus

  • #1
Beste klussers,

Aangezien ik op internet geen duidelijk antwoord kan vinden op de volgende vraag stel ik hem hier.

Op onze slaapkamer waar we nog een laminaatvloer gaan leggen willen we graag een schuifdeurenwand maken t.b.v. een kledingkast. Nu vraag ik mij af wat we het beste kunnen doen m.b.t. de onderste schuideurrail. Als ik de rail op de huidige betonvloer vastzet kan ik het laminaat niet helemaal tegen de rail aanleggen omdat de schuifdeuren, waarvan de voorste ± 3 cm voor de rail uitsteekt, dan op het laminaat komen te staan. Het laminaat 5 cm voor de rail op laten houden is natuurlijk geen gezicht. Daarom zat ik aan één van de twee volgende opties te denken:

1 - Rail simpelweg op het laminaat plaatsen. (Pluggen door het laminaat de betonvloer inboren, etc.)
2 - Een lat van ± 2cm dik op de vloer vastzetten. Hier de rail op bevestigen. Laminaat tegen de lat aanleggen (met een beetje ruimte uiteraard) en afwerken met een plakplint.

Welke optie raden jullie aan en waarom? (Of hebben jullie misschien een beter idee?)

Bedankt
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik zou optie 2 kiezen.
Met het vastschroeven door het laminaat trek je de plank naar beneden tegen de veerkracht van het ondertapijt aan tov de vorige plank. Staat niet zo mooi.
 

Tfro71

  • #3
Optie 3: houten balk leggen ter dikte van je ondervloer, hierop het laminaat laten eindigen en hierop de onderrail.

Denk dat wel dat optie 2 de meest toekomstvaste is. Hoeft niet je halve kast uit elkaar als je een ander laminaat wil leggen.

Verder is het relevant om te weten of je hangende deuren hebt (hangen aan de bovenrail) of staande deuren (rijden op je onderrail). Met hangende deuren heb je minder gewicht op de onderkant en zou je kunnen volstaan met het schroeven (niet te hard) van de rail op het laminaat. Je zou de rail dan zelfs kunnen plakken met dubbelzijdig tape.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
1
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu