Radson Multicom 26 HRC

Leferink

  • #1
Hallo,

Sinds kort heb ik problemen met mijn combiketel Radson Multicom 26 HRC.

Situatie: het huis is ijskoud en de themostaat geeft aan dat er opgewarmd moet worden.
Nadat de ketel is gereset en de indicator op 9 staat (90 graden ?), gaat de CV pomp draaien. De temperatuur daalt en bij 60 graden gaat de brander aan. De temp zakt nog verder weg en de CV pomp schakelt bij 50 graden uit. Als de temp weer 60 graden wordt gaat de CV pomp weer draaien.

So far so good, maar als de gewenste temp is bereikt gaat de CV pomp uit. De ketel warmt verder door naar 90 graden en blijft daar op staan. De ketel zal nu niet meer reageren op het signaal van de thermostaat. Eerst moet weer de reset knop ingedrukt worden en dan begint het verhaal van vooraf aan.

Wordt tijdens het opwarmen warmwater afgenomen, dan gebeurt precies het zelfde. De ketel warmt door tot 90 graden en kapt er dan mee. Het huis wordt niet verder opgewarmd.

Hoe kan dit nu? is de printplaat kapot of is er iets anders aan de hand?

Wie kan mij helpen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Hier kunt u technishe data downloaden hier staat ook bij wat code 9 in houd geen 90 graden maar een storing die steeds even wordt verholpen door te resetten.

Link verwijderd. Mod.
 

Klaas34

  • #3
Henk253 schreef:
Hier kunt u technishe data downloaden hier staat ook bij wat code 9 in houd geen 90 graden maar een storing die steeds even wordt verholpen door te resetten.
Een vaste cijfer geeft de temperatuur aan en een knipperend cijfer een storing. Ik ga er dan ook vanuit dat het een vaste cijfer is.

Een vaste 9 geeft inderdaad de temperatuur aan. Controleer of de warmwaterleiding (tweede van links) onder de cv-ketel warm is. Dan heb je een lek in de warmwaterleiding of een langzaam druppende warmwaterkraan. Deze ketels kunnen slecht tegen een druppende warmwaterkraan. Je krijgt dan een vaste 9 op het scherm te zien omdat de cv-ketel voor warmwater gaat branden.

Is de warmwater leidingen niet warm, dan is vermoedelijk NTC4 defect. Dit is de korte dompel ntc (107mm lang).

Is makkelijk zelf te vervangen door de inlaatcombinatie dicht te draaien, warmwaterkraan open te draaien. Oude ntc eruit en nieuwe erin. Wel voor het vervangen de oude ntc laten doormeten bij het bedrijf waar je een nieuwe koopt.

Succes.
 

Leferink

  • #4
Henk253,

Je hebt gelijk. Het cijfer knippert niet. Het lek in de warmwaterleiding heb ik enkele weken geleden gemaakt. Dit kan dus niet meer de oorzaak zijn. Wel is sindsdien het probleem ontstaan.
Ik zal de NTC-4 vervangen en eens kijken of daar het euvel ligt.
In elk geval hartelijk dank voor je reactie.

Mvrg
Gerrit Jan Leferink
 

Cv-dokter

  • #5
Op Klusidee worden uitgesproken positieve of negatieve meninigen over merken / typen niet gewaardeerd. Zie ook de forumregels.

Daarom is het bericht in zijn geheel verwijderd. Moderator.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu