Radiatoren beneden niet warm

Arnold01

  • #1
Ik heb voorjaar 2012 tijdens de verbouwing mijn hele verwarmingssysteem vernieud. Nieuwe ketel (Calenta 40c en iSense thermostaat), nwe radiatoren en alle leidingen Uponor. Nu worden de radiatoren boven goed warm (allen met thermostaat kraan) alleen beneden niet. Ik heb in totaal 5 radiatoren in de huiskamer en alleen de 3 kleinste werken goed. De grootste ongeveer 2 meter lang x 40 cm (type 33) wordt nauwelijks warm. Deze zou de meeste wattage moeten leveren. Ik heb al alle radiatoren ontlucht. Heeft iemand nog een suggestie wat het probleem zou kunnen zijn en de oplossing.

bvd voor je reactie

Gr. Arnold
 

Pigion

  • #2
Is de installatie uitgerust met regelbare voetventielen?
Nee? Jammer dan want u moet deze plaatsen om het systeem in te kunnen regelen. Nu gaat vrijwel al het water naar de raditoren boven (dichtst bij de ketel). U moet in ieder geval deze radiatoren voorzien van een regelbaar voetventiel en dan de retourstroom water van deze radiatoren "afknijpen".
Pigion
 

Arnold01

  • #3
De radiatoren zijn volgens mij wel voorzien van voetventielen. (Zal vanavond nog even precies kijken). Probleem is eigenlijk dat alleen de grootste radiator het niet goed doet. De rest wel.
Kan het probleem in de grootte zitten of in de manier waarop ze met elkaar verbonden zijn?
Als ik alle radiatoren uitzet en alleen de hele grote open, dan zou deze toch goed warm moeten worden?
 

Pigion

  • #4
Als alle overige dicht staan, moet de grote rafiator wel warm worden. Echter de ketel moet zijn warmte wel kwijt kunnen.
Is de radiator wel goed aangesloten?????
Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu